Істерія в пошуках "стрілочника": Як у Росії реагують на затримання Україною "танкера ФСБ"

NEYMA – нафтоналивне судно типу “Ленанефть”, навесні цього року було придбано маловідомою компанією “Альтомар шиппінг”, зареєстрованою в Геленджику.

Затримання екіпажу російського судна в порту Ізмаїл України – це начебто халатність судновласника або спланована заздалегідь провокація. Про це заявив “Інтерфакс” інформоване джерело в морської служби РФ, передають Патріоти України.

“Будь-який судновласник знає, що з 2016 року Україна не визнає Російський реєстр судноплавства і захід будь-якого судна під російським прапором в будь-який порт України небажаний і небезпечний. Дії власника судна NEYMA, що відправив його на ремонт в Ізмаїл можна вважати халатністю або заздалегідь спланованою провокацією, в результаті якої можуть постраждати громадяни Росії”, – сказало джерело, знайомий з ситуацією.

NEYMA – нафтоналивне судно типу “Ленанефть”, навесні цього року було придбано маловідомою компанією “Альтомар шиппінг”, зареєстрованою в Геленджику. Власник NEYMA планував перебудувати його в суховантаж, для чого і направив на судноверф в Ізмаїлі, що як вважає джерело в морської служби РФ, є начебто дивним, оскільки подібний ремонт проводиться на верфях в Туреччині.

За словами окупантів, танкер NEYMA працював у портах Днепробугський (Україна), Туркменбаші на Каспії, Гебзе (Туреччина, Мармурове море), доставляв дизельне паливо з порту Темрюк (Краснодарський край). Мінімальний екіпаж – 12 осіб.

До 2016 року судно було в операційному управлінні компанії “ВДСА”. Пізніше було знято з регістра і спрямоване на відстій Керченського судноремонтного заводу.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...