"Історію не можна чіпати": Лавров закликав утриматися від критики Сталіна, але йому нагадали дуже незручну правду (фото)

Глава МЗС Росії Сергій Лавров прирівняв критику дій радянського диктатора Сталіна до атаки на історію Росії і підсумки Другої світової війни. Про це повідомляють російські інформаційні агентства, цитуючи заяву російського міністра в ході його зустрічі з ветеранами в Волгограді. Інформагентство "ТАСС" зазначає, що, за словами Лаврова, "історію не можна чіпати", передають Патріоти України.

"Нападки на Сталина как на главного злодея, сваливание в одну кучу всего, что он сделал в довоенное время, во время и после войны, – это... часть той самой атаки на наше прошлое, на итоги Второй мировой войны. Внешняя политика России всегда опиралась на достоинство, правду и справедливость", - заявив він.

Однак в соціальних мережах заяву Лаврова розкритикували, нагадавши інформацію, про яку російська влада згадувати не любить. Популярний блогер "Вітаускас" на своїй сторінці в соціальній мережі Twitter опублікував фотографії підписання пакту Молотова - Ріббентропа в присутності Сталіна 23 серпня 1939 року, всього за тиждень до початку Другої світової війни.

"23 августа 1939 г. Сталин наблюдает, как Молотов и Риббентроп подписывают пакт о разделе Восточной Европы. Через 9 дней Германия нападет на Польшу. Через 25 дней на Польшу нападет СССР. Так начнется Вторая мировая", - зазначив він.


"Завдання полягає в пропорційному розподілі сил": Навіть зі зброєю від США потрібен час на стабілізацію фронту, - Коваленко

середа, 24 квітень 2024, 15:39

Відновлення поставок американської зброї дасть змогу ЗСУ стабілізувати лінію фронту і накопичити ресурси для нової спроби великого контрнаступу. Таку думку "Фокусу" висловив воєнний експерт, координатор групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко...

Якщо завтра війна: Опитування показало, де у Європі громадяни найбільше готові захищати свої країни

середа, 24 квітень 2024, 15:30

Громадяни Вірменії, Азербайджану, Грузії, Косова, України, Албанії та Молдови найбільше серед європейців готові воювати за свою країну у разі потенційної небезпеки, передають Патріоти України.. Як повідомляє "Європейська правда", про це свідчать дані ...