Історичне рішення! Рада проголосувала за відкриття ринку землі в Україні

Верховна Рада України в першому читанні проголосувала за законопроект про ринок землі. Відповідне рішення підтримали 240 нардепів, передають Патріоти України.

Зокрема, нардепи прийняли за основу законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення. Документ зареєстровано за № 2178-10.

Відзначимо, сьогодні більшість фракцій виступали проти розгляду законопроекту про ринок землі. Зокрема, проти нього виступили "Голос", "Батьківщина", "Європейська солідарність" і "Опозиційна платформа - За життя". Фактично законопроект підтримувала тільки фракція "Слуга народу", хоча й її представники сумнівалися, що голосів для прийняття в першому читанні набереться достатньо.

Також в правлячій фракції підкреслювали, що законопроект буде істотно змінений до другого читання. Передбачається, що в фінальну версію внесуть норму, згідно з якою продаж землі іноземцям буде заборонено до всеукраїнського референдуму.

Крім того, в "Слузі народу" пропонували перехідний період для відкриття ринку землі. Так, глава парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев пояснив, що перехідний період дозволить підготувати Держгеокадастр до відкриття ринку.

"Я виступаю за те, щоб був певний перехідний період. Так, щоб ринок землі не відкривався відразу з якогось числа повністю. А щоб ми могли, з одного боку, відкривати його поступово, а з іншого - підготуватися", - заявив він.

Теракт у "Крокус Сіті Холі" демонструє слабкість Путіна: У The Times описали три сценарії, які чекають на РФ

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:27

Нещодавній теракт у торговому центрі "Крокус Сіті Хол" продемонстрував хиткість позиції російського диктатора Володимира Путіна, а також неготовність апарату безпеки Росії до відповідних викликів, передають Патріоти України з посиланням на The Times. ...

Вчасно повернувся з України щоб сходити на концерт: Внаслідок важкого поранення у Крокус Сіті Холі віддав кінці "велика шишка" ГРУ

п’ятниця, 29 березень 2024, 5:00

Полковник спецназу ГРУ Тимур Мясников, який нещодавно повернувся з війни Росії проти України, помер від поранень, отриманих внаслідок стрілянини у підмосковному концертному залі Крокус Сіті Хол, повідомляє видання Медиазона. Про смерть полковника йдеть...