Історичний крок: Євросоюз виділив Україні €1,5 млрд, як перший транш допомоги під заставу заморожених активів РФ

Євросоюз оголосив про перший платіж в обсязі 1,5 млрд євро для військової підтримки України за рахунок надходжень від заморожених в ЄС російських активів. Про це повідомила Єврокомісія у п’ятницю, 26 липня.

"Сьогодні ЄС зробив можливим підтримку України за рахунок першого платежу у 1,5 млрд євро, що був згенерований від заморожених активів РФ. Ці надзвичайні прибутки, що були згенеровані операторами та утримувалися в центральних депозитаріях від заблокованих суверенних активів Росії стали доступними від Euroclear для Єврокомісії, як перший внесок, 23 липня", – йдеться у повідомленні.

Вказано, що ці гроші зараз будуть спрямовані через Європейський фонд миру та Український фонд для підтримки військових спроможностей України, а також для підтримки відбудови країни.

"Українець вбиває українців - це як? Чи ти завербований?": Донька Фаріон в суді "рознесла" підозрюваного у вбивстві

п’ятниця, 26 липень 2024, 15:56

У Львові розпочався суд щодо обрання запобіжного заходу підозрюваному у вбивстві колишньої нардепки Ірини Фаріон. Під час засідання донька філологині звернулася до 18-річного хлопця. Про це стало відомо під час засідання суду, передають Патріоти Україн...

"Не те що Росія їх бажає і намагається нав'язати": Коваленко пояснив заяву Кулеби про переговори з Росією

п’ятниця, 26 липень 2024, 14:50

Російська пропаганда використала максимально у своїх інтересах та поза контекстом фразу міністра закордонних справ Дмитра Кулеби про готовність України до перемовин з Росією. РосЗМІ не навели жодного контексту, в якому пролунала така заява, передають П...