Історичний момент: Байден підписав протоколи про приєднання Фінляндії та Швеції до НАТО

Президент США Джо Байден ввечері 9 серпня підписав документи про затвердження протоколів про приєднання Фінляндії та Швеції до НАТО, передають Патріоти України.

Президент США підписав документи на церемонії у Білому домі. Байден виступив з промовою та закликав інші держави, які входять до НАТО, якнайшвидше схвалити вступ двох країн до Альянсу.

Зазначимо, що Сполучені Штати Америки стали 23 країною з 30, яка ратифікувала вступ Швеції та Фінляндії до альянсу. Наразі поки Іспанія, Греція, Словаччина, Португалія, Чехія, Туреччина та Угорщина заявки на приєднання 2 країн в НАТО не ратифікували.


Днями сенат США також проголосував за долучення Фінляндії та Швеції до НАТО. Результат голосування був 74 проти 1. Там наголосили, що це найбільш значне розширення Альянсу з 1990-х років.

Відповідав за управління майном та медичне забезпечення: Заступник Шойгу попався на хабарі

вівторок, 23 квітень 2024, 22:55

Затримано заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова - його підозрюють в отриманні хабаря. Про це з посиланням на Слідчий комітет РФ пишуть російські пабліки і ЗМІ, передають Патріоти України. ТГ-канал Mash пише, що Тимур Іванов відповідав за буд...

"Давайте говорити про це спокійніше": В ОП розповіли, коли Залужний розпочне роботу на посаді посла у Великій Британії

вівторок, 23 квітень 2024, 22:42

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний впродовж кількох тижнів має розпочати роботу на посаді посла у Великій Британії. Про це в ефірі на телеканалі "Київ" у вівторок, 23 квітня, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, передають...