"Йти в окопи охочих небагато": Росіяни після вибухів масово залишають Крим, - ГУР

Вибухи на території тимчасово окупованого Кримського півострова змушують росіян негайно виїжджати звідти. Про це заявив представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький в інтерв'ю Obozrevatel 14 серпня, передають Патріоти України.

За його словами, підтримка українського контрнаступу висока серед місцевих жителів, а ось громадяни РФ, які були туди заселені після 2014 року, вже почали збирати валізи через регулярні НП на півострові.

"У тимчасово окупованому Криму тенденція настроїв населення показує, що там дуже чекають звільнення. Багато людей не просто чекають, а й допомагають його наближати", — заявив Вадим Скібіцький.

Якщо брати до уваги громадян у регіонах Російської Федерації, то там антивоєнні настрої найчастіше фіксують серед молоді, а от зрілі та старші люди активно підтримують дії Кремля щодо України.

Згідно зі статистикою, як зазначив представник ГУР, більш ніж половина населення виступає за продовження війни і їхня позиція не змінюється.

"Загалом більшість російського населення, це близько 70%, підтримує продовження війни, але це така кухонно-диванна підтримка — йти в окопи і шукати смерті на полі бою в Україні охочих у РФ небагато", — підсумував Вадим Скібіцький.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...