"Юридично неможливо": У Венедіктової розповіли, чому Медведчука не звинувачують у фінансуванні тероризму

Роман Говда. Фото: УНІАН.

Звинувачення Віктора Медведчука у фінансуванні тероризму неможливо, поки окупований Крим і Російська Федерація не будуть визнані терористичними організаціями. Про це з посиланням на коментарі першого заступника генерального прокурора Романа Говди повідомляє ТСН, передають Патріоти України.

Говда пояснив, що Генпрокуратура може давати юридичну кваліфікацію і здійснювати процесуальні дії за фактами, які підтверджені достатньою кількістю доказів. У підозрі, яку оголосили народному депутату від партії "Опозиційна платформа за життя" Віктору Медведчуку перераховані саме такі епізоди.

"Чому немає саме фінансування тероризму. Історія в тому, що Крим, який анексувала Російська Федерація, не визнано терористичною організацією. У нас визнані тільки "ЛНР", "ДНР" терористичними організаціями", - пояснив Говда.

Він зазначив, що дії фігуранта, пов'язані з фінансуванням окупованого Криму, на цей момент кваліфікуються як розграбування національних цінностей на території окупованій Російською Федерацією. Також Говда додав, що фінансування тероризму Медведчуком зараз розслідується в досудовому порядку. Розкривати всі обставини йому не дозволяє таємниця слідства.

Джерело: ТСН.ua

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...

Там якраз стояв потяг із пасажирами: Окупанти вдарили ракетою по залізничному вокзалу в Балаклії

четвер, 25 квітень 2024, 19:14

У четвер 25 квітня російські окупанти обстріляли місто Балаклія в Ізюмському районі. Вибухи почали лунати о 16:47. За інформацією начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, ворог поцілив по території біля залізничного во...