Юрист Януковича розповів, що шиє Порошенку в ДБР держзраду

Андрій Портнов заявив, нібито екс-президент із соратниками організували перерахування валюти в офшорні і інші юрисдикції під вигадані контракти.

Андрій Портнов. Фото: Фейсбук.

31 липня в Державному бюро розслідувань зареєстровано кримінальне провадження про можливе зловживання службовими обов'язками посадовими особами Національного банку України, які могли спричинити за собою тяжкі наслідки і підірвати обороноздатність країни. Про це повідомили в прес-службі відомства, підтвердивши раніше оприлюднені юристом Андрієм Портновим дані про порушення нової справи проти колишнього президента Петра Порошенка і його соратників, передають Патріоти України.

У ДБР уточнили, що відповідна кримінальна справа зареєстрована за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.111 КК України ( "Державна зрада") і ч.1 ст.364 КК України ("Зловживання службовим становищем").
Раніше Портнов заявив, що організована злочинна група у складі п'ятого президента Порошенка, екс-глави НБУ Валерії Гонтаревої, а також посадових осіб ДК "Укроборонпром" і "Укрексібанка" організувала з оборонного концерну багатомільйонні перерахування валюти в офшорні і інші юрисдикції під вигадані контракти.

"Для цих цілей, за прямим дорученням Порошенка і глави НБУ Гонтаревої, правління НБУ 19 січня 2016 року скасувало акти НБУ про валютний контроль зовнішньоекономічних операцій, встановивши, що платежі "Укроборонпрому" в офшори можуть проходити передоплатою, без валютного контролю НБУ і без обмежень в сумах. Це дозволило відразу викрасти в української армії кілька мільярдів гривень, прикриваючись офіційними рішенням правління НБУ", - підкреслив Портнов.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...