Юрист Коломойського через нескасований Шевчуком закон про люстрацію "завис"? Названо трійку провідних урядовців Зеленського

У політичній тусовці говорять, що саме "засада" з Конституційним судом надихнула Коломойського на ризик перельоту до України та змусила проігнорувати небезпеку перехоплення американцями.

Владислав Бухарєв. Фото: ba.org.ua.

У мережі з'явилися імена можливих кадрових призначень новообраного президента України Володимира Зеленського. Про них на своїй сторінці в Facebook написав голова правління Інституту світової політики Віктор Шлінчак, передають Патріоти України.

У його пості йдеться про можливих міністра закордонних справ України, голову Служби безпеки та голову Адміністрації президента. "СБУ – депутат від "Батьківщини" Владислав Бухарєв, МЗС – колишній заступник міністра Вадим Пристайко, глава АП – Іван Баканов. Поки що так..." – ідеться в повідомленні. Про те, яку посаду міг би обіймати Андрій Богдан, поки що не згадується. Схоже на те, що відставка глави КС сплутала карти Коломойського та Богдана, адже Конституційний суд якраз перед цим збирався скасувати люстрацію та обмежити електронне декларування.

Зазначимо, раніше джерела, наближені до команди нового президента, повідомили про те, що Зеленський запропонував посаду глави СБУ народному депутату Бухарєву. Останній імовірно планує взяти на роботу в СБУ начальника Головного оперативного управління ДФС Геннадія Лісового.

До слова, сам кандидат на посаду головного СБУшника в 2014-му працював заступником глави Служби при Наливайченку. Також три роки (до 2010-го) займав посаду заступника глави ДФС. Нагадаємо, Пристайко є чинним главою Місії України при НАТО, в 2012 – 2014 роках був надзвичайним і повноважним послом України в Канаді.

Вадим Пристайко. Фото: Укрінформ.

Баканов – глава передвиборного штабу Зеленського. Він – друг дитинства політика-початківця. Голова партії "Слуга народу", раніше працював головним юристом студії "Квартал 95". Супроводжував Зеленського під час поїздки в Париж на зустріч із лідером Франції Еммануелем Макроном.

Іван Баканов. Фото: LIGA.net.

Боєприпаси для артилерії теж будуть: Бельгія надасть Україні великий пакет військової допомоги

вівторок, 19 березень 2024, 11:44

Бельгія планує передати Україні пакет військової допомоги на суму 450 мільйонів доларів. До нього увійдуть близько трьох сотень бойових броньованих машин LMV й три мінні тральники. Про це пишуть видання Belga та Shephard Media, посилаючись на слова мін...

Мінус один: Нацгвардійці влучним ударом знищили російський комплекс спостереження "Муром" (відео)

вівторок, 19 березень 2024, 10:55

Бійці Національної гвардії України знищили російський комплекс дальнього відеотепловізійного спостереження "Муром", передають Патріоти України. "Якісна робота з виявлення і ураження від аеророзвідників 11 бригади імені Михайла Грушевського. Знищено ще ...