Із датою вже визначилися: Коли у Гаазі відбудеться суд над Гіркіним та його спільниками

Серед обвинувачених, крім ГіркІна буде ще троє: Сергій Дубинський, Олег Пулатов, Леонід Харченко.

Ігор Гіркин. Фото: соцмережі.

Навесні в Гаазі відбудеться суд у справі катастрофи рейса МН17, де обвинуваченим буде проходити колишній ватажок "ДНР" Ігор Гіркін. Про це в телеграм-каналі заявив російський журналіст Олексій Венедиктов, якого називають "зв'язковим" глави РФ Володимира Путіна, передають Патріоти України.

За його словами, серед обвинувачених крім Гіркина буде ще троє: Сергій Дубинський, Олег Пулатов, Леонід Харченко. "Будуть притягнуті до кримінальної відповідальності в зв'язку з ймовірною причетністю до краху авіалайнера рейсу MH17. Кримінальна справа буде розглядатися в окружному суді міста Гааги", – написав Венедиктов.

За його словами, перше судове засідання відбудеться 9 березня 2020 року о 10:00 за центральноєвропейським часом.

Сергій Дубинський ("Похмурий") – відставний офіцер ГРУ РФ. За версією слідства – ключова фігура в організації транспортування "Бука" з Донецька в селище Сніжне, звідки був зроблений постріл ракетою.

Олег Пулатов – підполковник запасу ВДВ армії Росії. Ймовірно, був причетний до охорони установки "Бук" на місці пуску на південь від Сніжного.


Леонід Харченко – громадянин України, командир розвідпідрозділу "ГРУ ДНР". причетний до охорони установки "Бук" в районі місця пуску на південь від Сніжного. Не виключено, що координував транспортування "Бука" з Донецька до місця пуску і подальшу евакуацію "Бука" з місця пуску назад в Росію.

Боєприпаси для артилерії теж будуть: Бельгія надасть Україні великий пакет військової допомоги

вівторок, 19 березень 2024, 11:44

Бельгія планує передати Україні пакет військової допомоги на суму 450 мільйонів доларів. До нього увійдуть близько трьох сотень бойових броньованих машин LMV й три мінні тральники. Про це пишуть видання Belga та Shephard Media, посилаючись на слова мін...

Мінус один: Нацгвардійці влучним ударом знищили російський комплекс спостереження "Муром" (відео)

вівторок, 19 березень 2024, 10:55

Бійці Національної гвардії України знищили російський комплекс дальнього відеотепловізійного спостереження "Муром", передають Патріоти України. "Якісна робота з виявлення і ураження від аеророзвідників 11 бригади імені Михайла Грушевського. Знищено ще ...