Із датою вже визначилися: Коли у Гаазі відбудеться суд над Гіркіним та його спільниками

Серед обвинувачених, крім ГіркІна буде ще троє: Сергій Дубинський, Олег Пулатов, Леонід Харченко.

Ігор Гіркин. Фото: соцмережі.

Навесні в Гаазі відбудеться суд у справі катастрофи рейса МН17, де обвинуваченим буде проходити колишній ватажок "ДНР" Ігор Гіркін. Про це в телеграм-каналі заявив російський журналіст Олексій Венедиктов, якого називають "зв'язковим" глави РФ Володимира Путіна, передають Патріоти України.

За його словами, серед обвинувачених крім Гіркина буде ще троє: Сергій Дубинський, Олег Пулатов, Леонід Харченко. "Будуть притягнуті до кримінальної відповідальності в зв'язку з ймовірною причетністю до краху авіалайнера рейсу MH17. Кримінальна справа буде розглядатися в окружному суді міста Гааги", – написав Венедиктов.

За його словами, перше судове засідання відбудеться 9 березня 2020 року о 10:00 за центральноєвропейським часом.

Сергій Дубинський ("Похмурий") – відставний офіцер ГРУ РФ. За версією слідства – ключова фігура в організації транспортування "Бука" з Донецька в селище Сніжне, звідки був зроблений постріл ракетою.

Олег Пулатов – підполковник запасу ВДВ армії Росії. Ймовірно, був причетний до охорони установки "Бук" на місці пуску на південь від Сніжного.


Леонід Харченко – громадянин України, командир розвідпідрозділу "ГРУ ДНР". причетний до охорони установки "Бук" в районі місця пуску на південь від Сніжного. Не виключено, що координував транспортування "Бука" з Донецька до місця пуску і подальшу евакуацію "Бука" з місця пуску назад в Росію.

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...