Із декого навіть осколки не витягують: Поранених окупантів відправляють назад на фронт без дозволу лікарів

В Росія військовослужбовців з серйозними пораненнями відправляють назад на війну в Україні без рішення військово-лікарської комісії. Про це розповіла відповідальний секретар секретар союзу Комітетів солдатських матерів Валентина Мельникова, пише "Агентство". Союз фіксує численні порушення військового командування РФ, передають Патріоти України.

За словами жінки, командири частин часто відправляють військових після госпіталю на фронт, минаючи комісію, яка може визнати людину тимчасово не придатною або зняти з військового обліку. Мельникова наголосила, що таких випадків "неприпустимо багато".

Так, двох військових, які два місяці лікувалися після важких поранень легенів, одразу відправили в зону бойових дій. Така ж доля спіткала і кілька інших солдатів з осколковими пораненнями кінцівок. Їх повернули на фронт, навіть не витягуючи осколки. На війну в Україну повертали після лікування хворих на виразку і тих, хто ще до вторгнення переніс інфаркт або інсульт.

Солдатські матері стверджують, що у 2022 році Міноборони РФ підготувало методичні вказівки щодо медичного огляду під час мобілізації. Там вказується, що медичний огляд проводяться за графою III Розкладу хвороб, згідно з якою до служби придатні всі. Видання не змогло підтвердити існування документів з інших джерел.

Депортації тривають? Влада РФ примусово вивозить з окупованих територій недієздатних людей

понеділок, 29 квітень 2024, 6:57

За даними російського видання "Важные истории", влада РФ примусово вивозить з окупованих територій недієздатних людей, до депортації причетна дитяча омбудсмен Кремля Марія Львова-Бєлова та фонд, у якому працювали майже всі її родичі, передають Патріоти...

Натяки були: Гетьман дав прогноз, де ЗСУ можуть почати новий контрнаступ

понеділок, 29 квітень 2024, 6:30

Ветеран російсько-української війни, майор запасу ЗСУ Олексій Гетьман припустив, що Збройні сили можуть готувати наступний контрнаступ на півдні України. Він, зокрема нагадав, що Велика Британія надає нам додаткову підтримку, як от авіабомби і катери. ...