"Із Києва виїхав у РФ": Голова СБУ розповів про організатора вбивств українських розвідників

Справжнім організатором вбивств, внаслідок яких загинули і Олександр Хараберюш, і Максим Шаповал та, мабуть, ліквідований ще один офіцер української розвідки, є генерал-лейтенант ФСБ РФ Мінаєв Дмитро Вікторович.

Максим Шаповал. Фото: соцмережі.

Виконавцем теракту, внаслідок якого загинув керівник спеціального резерву ГУР Міноборони Максим Шаповал, є співробітник так званого центру спеціальних операцій «МДБ ДНР» Олег Шутов, а його організатором, як і вбивства полковника Служби безпеки України Олександра Хараберюша, є генерал-лейтенант ФСБ РФ Дмитро Мінаєв. Про це повідомив голова Служби безпеки України Василь Грицак на брифінгу в Києві, передають Патріоти України.

«Шутов Олег Миколайович (9 березня 1966 року народження), мешканець міста Донецьк. Саме ця особа 26 червня 2017 року заклала вибуховий пристрій під автомобіль українського генерала розвідки Максима Шаповала. Ми вперше сьогодні оприлюднюємо дані щодо виконавця цього теракту», - заявив він. Для цього, за словами Грицака, Шутов орендував квартиру в будинку, в якому мешкав Шаповал. Крім того, він орендував паркомісце поруч з місцем, де ставив свій автомобіль загиблий.

Голова СБУ додав, що після скоєння злочину, Шутов з Києва виїхав до РФ, а звідти - на Донбас. «Шутов є співробітником так званого центру спеціальних операцій «МДБ ДНР». Цей центр перебуває під постійною опікою офіцерів ФСБ РФ та військової розвідки», - зауважив він. «Справжнім організатором цих вбивств, внаслідок яких загинули і Олександр Хараберюш, і Максим Шаповал та, мабуть, ліквідований ще один офіцер української розвідки, є генерал-лейтенант ФСБ РФ Мінаєв Дмитро Вікторович – начальник департаменту конррозвідувальних операцій ФСБ РФ, який народився 18 жовтня 1966 року», - додав він. За словами Грицака, «у дні підривів автомобілів Хараберюша та Шаповала, за нашими перевіреними даними, Мінаєв перебував на Донбасі у так званому центрі спецоперацій «МДБ ДНР».

Джерело: УНІАН

Добровільно став поліцаєм в окупантів: Судитимуть жителя Харківщини, який затримував колишніх військових (фото)

вівторок, 16 квітень 2024, 11:59

До Чугуївського міського суду Харківської області передали обвинувальний акт щодо 32-річного жителя міста Вовчанськ, який під час окупації добровільно пішов працювати у "поліцію" загарбників. Слідчі встановили, що чоловік став так званим "помічником оп...

Війна не завада: У Міноборони під час аудитів виявили порушень на понад 10 мільярдів

вівторок, 16 квітень 2024, 11:28

За підсумками внутрішнього аудиту, яке проводило Міністерство оборони України, виявлено порушення на загальну суму більше ніж 10 млрд грн. Про це в інтерв’ю "Укрінформу" повідомив заступник міністра оборони України Юрій Джигир, передають Патріоти Украї...