"Із "навальноподібних" треба формувати штрафний батальйон": Пригожин заявив, що забрав би всіх опозиціонерів на війну

Ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин прокоментував інформацію про свій візит у колонію суворого режиму, де відбуває покарання політик Олексій Навальний, для вербування ув'язнених, передають Патріоти України.

Кореспондентка РБК Любов Пориваєва надіслала запит Пригожину з проханням прокоментувати заяву Навального. Спочатку "кухар Путіна" ухилився від відповіді, але згодом передумав. Пригожин заявив, що питання журналістки "лежать у площині дрібної спроби необдуманого шпигунства". При цьому він відмовився безпосередньо відповісти, чи був у колонії, де сидить Навальний, обмежившись заявою, що "часто літає вертольотом і буває в різних місцях".

Щодо законності вербування зеків Пригожин заявив, що дає засудженим можливість "очиститися та отримати другий шанс у житті, пройшовши через жахи війни". Крім того, "ніхто не може відібрати у людини право захищати свою Батьківщину, свою матір і свою сім'ю всіма доступними способами".

"Я глобально не згоден із політикою держави в тому, що всім "навальноподібним" дали можливість тікати за кордон. Їх мали зібрати, сформувати один штрафний батальйон і передати мені. І не сумнівайтеся, що вони б загинули героями", - заявив він.

Вже утримують близько 35-40 осіб: У Вовчанську росіяни прикриваються полоненими українцями як "живим щитом" (відео)

п’ятниця, 17 травень 2024, 12:42

Російські окупанти у Вовчанську беруть місцевих мешканців у полон, після чого утримують їх у підвалах, щоб використати як живий щит. Про це в етері національного телемарафону повідомив керівник слідчого управління поліції Харківської області Сергій Бол...

Про мотивацію

п’ятниця, 17 травень 2024, 12:26

Воєнні проблеми, економічні прорахунки, корупція, загроза диктатури на тлі неспроможності приймати ефективні рішення вищим керівництвом ведуть до демотивації на усіх рівнях і кризи управління. На Харківщині триває спроба росіян розширити захоплену смуг...