Із використанням безпілотників Bayraktar TB2: ЗСУ відпрацювали масштабний наступ (фото, відео)

Під час навчань було відпрацьовано вирішення тактичних завдань у ході наступу.

На Рівненщині пройшли планові тактичні навчання Збройних Сил з керівним складом армії. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ, передають Патріоти України.

Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-полковник Руслан Хомчак особисто переконався як у військах відпрацьовується тактика застосування «Javelin» та вражають цілі безпілотники «Bayraktar TB2».

Нагадаємо, що 2 липня ударний безпілотний літальний апарат «Bayraktar TB2» працював над Рівненським полігоном. Раніше повідомлялось, що в подальшому заплановано оснащення ПТРК Javelin кожної з бригад у складі Операції об’єднаних сил.

Щодо кількості розрахунків, котрі планується підготувати Головнокомандувач ЗСУ не розказав, зіславшись на державну таємницю. Під час навчань було відпрацьовано вирішення тактичних завдань у ході наступу.

Створення та застосування нових елементів бойового порядку, комплексного вогневого ураження. Відпрацьовано застосування сил і засобів оперативного забезпечення, зокрема у подоланні мінних полів різної складності. Окрім того, демонструвалась перспективна система управління ракетних військ і артилерії з використанням автоматизованої системи «Дзвін» (система керування військами – ред.).

Також присутнім, під час ротних тактичних навчань, було продемонстровано можливості систем лазерної імітації стрільби LAZERTAG (для боротьби з БПЛА – ред.). Окрім екіпірування ним особового складу, обладнання встановлювалось на стрілецьку і протитанкову зброю, бойову техніку, використовувались імітаційні міни та гранати. «За 6 років ми навчилися добре оборонятися. Рік тому я поставив завдання підготувати війська до наступальних дій», — розповідає генерал-полковник Руслан Хомчак.

Дуже секретний об'єкт: Американським журналістам показали виробництво новітніх українських САУ “Богдана”

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:14

Привідкрита завіса над таємним українським військовим виробництвом найсучасніших артилерійських систем, у тому числі самохідної гаубиці стандарту НАТО «Богдана», яку продемонструвала компанія «Українська броня». У рідкісному проблиску секретного процес...

Коли Україна дозріє до таких моральних стандартів? Глава МЗС Латвії йде у відставку через журналістське розслідування

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:05

За інформацією журналістів, Кріш'яніс Каріньш нібито витратив до 1,3 мільйона євро на оренду приватного літака для офіційних поїздок. Кріш'яніс Каріньш, міністр закордонних справ Латвії, у четвер, 28 березня, заявив, що піде у відставку після скандалу,...