Їздив до Москви на заробітки, опинився на війні: ЗСУ ліквідували "вагнерівця" з Білорусі (фото)

На війні проти України було ліквідовано найманця приватної військової компанії "Вагнер" Дмитра Горловського з міста Полоцьк Вітебської області (Білорусь). В останні роки він разом із сім'єю переїхав жити в Росію в підмосковне місто Клин, передають Патріоти України.

Дані про "двохсотого" знайшов білоруський опозиційний портал "Дзеркало". Журналісти з'ясували, що Горловський воював за РФ. Щодо конкретної структури, то на сторінках у соціальних мережах другої дружини окупанта багато репостів про ПВК "Вагнер". Із цього можна зробити висновок, що білорус приєднався саме до "вагнерівців".

Відомо, що 40-річного чоловіка "демілітаризували" в боях під Бахмутом Донецької області України.За інформацією "Дзеркала", він вирушив воювати проти українського народу, бо хотів заробити грошей: фінансове становище сім'ї було не найкращим.

Виріс Горловський у Полоцьку, там же закінчив 15 школу. Вже у дорослому віці він став їздити на заробітки до Москви. Згодом переїхав до Росії, а в 2019-у перевіз туди свою другу дружину. До цього вона працювала вчителькою у школі в Полоцьку.Знайомі Горловського не чули, щоби він отримував російське громадянство.Після приєднання до "Вагнера" білорус прожив менше трьох місяців. Спочатку було навчання, потім окупанта відправили на фронт, а врешті-решт перекинули під Бахмут.

Попередньо, найманця ліквідували 13 травня, коли ЗСУ проводили активні контратаки на флангах. Але дружина окупанта ще майже місяць не знала про це, публікувала у своєму акаунті листівку "Возвращайтесь живыми, мы молимся за вас" та інші життєрадісні пости аж до 5 червня. Після цієї дати дружина Горловського писала вже про те, що "главное не падать духом, жизнь продолжается...".

У Горловського залишилося четверо дітей. Одна донька від першого шлюбу мешкає у Полоцьку, 10 червня вона відзначила свій шкільний випускний. Із другою дружиною "вагнерівець" нажив трьох дітей: їхня старша дочка вже підліток, син тільки закінчив перший клас, а наймолодшій дівчинці немає і дев'яти місяців.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...