"Їжачок у тумані" по-українськи: "Зеленський повинен пояснити, чому зняв санкції з онуки Муссоліні, яка підтримує окупацію Донбасу", - Портников

Президенту Володимиру Зеленському варто пояснити, з якої причини він зняв санкції з онуки засновника італійського фашизму Алессандри Муссоліні, яка причетна до проведення «виборів» на території терористичних «ЛДНР». Про це написав на “Радіо Свободи” Віталій Портников, зазначають Патріоти України.

Алессандра Муссоліні неодноразово потрапляла у скандальні ситуації через те, що не лише згадує свого родича-диктатора Беніто Муссоліні з теплотою, але і підтримує його політичні погляди. Коли в Європарламенті вона заявила, що всі румуни – злочинці, це призвело до розпаду ультраправої фракції, членом якої вона була.

“Чи потрібно дивуватися, що саме ця дама виявилася серед спостерігачів на фейкових «виборах» в окупованій частині Донбасу? Напевно, варто”, – пише Портников.

З одного боку, “народні республіки”, які є прихильниками “русского миру” і мають намір у Донецьку поставити пам’ятник радянському диктатору Йосипу Сталіну, якого звуть “переможцем фашизму”. А з іншого – онука і шанувальниця творця фашизму, політика, який послав на радянський фронт італійські війська.

“Не сходиться? Але російське керівництво давно вже готове співпрацювати з лідерами екстремістів у західних країнах – як правими, так і лівими. І, ймовірно, це навіть приємно – що онука «самого» Муссоліні тобі прислуговує”, – упевнений журналіст.

Він зазначив, що якщо в запрошенні Муссоліні на Донбас логіки не було, то у включенні українським урядом її до санкційного списку вона безумовно була.

“Муссоліні порушила закони України, вона сприяла окупації і російській пропаганді. Цей учинок не можна було не помітити”, – підкреслив Портников.

Він пише, що саме тому важливо зрозуміти, чому президент Володимир Зеленський виключив політика з цього списку. Портников заявив, що не розуміє, що в українського лідера та італійської екстремістськи спільного, крім того, що вони колишні актори, які вирішили зайнятися політикою.

“Родичі Зеленського воювали проти фашизму. Дідусь Муссоліні заснував фашизм і направив солдатів на війну з родичами Зеленського і вона пишається своїм дідом. Зеленський хоче, щоб на Донбасі пройшли вільні, чесні вибори. Муссоліні брала участь у невільних і нечесних виборах і своєю присутністю намагалася довести зворотне. І після всього цього прізвище Алессандри Муссоліні зникає зі списку санкцій без усяких пояснень”, – пише Портников.

Він упевнений, що цих пояснень потребує кожен українець, який поважає свою країну і не хоче, щоб іноземні політики ставилися з презирством до законів, кордонів і жителів нашої країни.

Шольц саркастично висловився про постачання Taurus ЗСУ - йому нагадали про смерті українців

п’ятниця, 3 травень 2024, 17:50

Канцлер Німеччини Олаф Шольц з сарказмом відповів на питання про постачання Україні далекобійних ракет Taurus, передають Патріоти України. "Є зброя, яку можна постачати, лише якщо зберігається контроль за всім, що з нею роблять. І тут не можна вести де...

Україна отримає надсучасні фронтові БПЛА для розвідки та вогневої підтримки та розвідки від американської компанії Feloni

п’ятниця, 3 травень 2024, 17:15

Американська компанія Feloni Aero оголосила про запуск нової лінійки БПЛА, призначених для "зміцнення обороноздатності України". Йдеться про Felon 1.0 c системою озброєння калібру 5,56 мм і FelonX, який має найменшу у світі ракету Spike. Про це 3 травн...