Їжі не вистачає, волонтерську допомогу краде командування: В окупантів великі проблеми на Херсонщині

На правому березі Херсонської області окупанти особливо гостро відчувають нестачу продовольства, боєприпасів і бойової техніки. Волонтерська допомога часто не доїжджає до російських військових, адже її розкрадають на різних рівнях – навіть командири, які перепродують закуплене, передають Патріоти України.

Про це повідомив "24 канал" із посиланням на джерела в українських спецслужбах. Заявляється, що ще в перші дні часткової мобілізації в Росії командири наказали логістам скоротити постачання БК, їжі та води на окремі ділянки фронту.

"Наказ утримувати вже захоплені території лунає від генералів, Путіна та його оточення, без урахування можливостей військ до виконання цього завдання", – зазначили у статті.

На Херсонщину при цьому направляють багато новобранців, які не мають належного забезпечення. Наприклад, 126-а бригада загарбників (що спочатку складалася з контрактників) уже тричі змінила свій склад.

Наприкінці вересня туди відправили кілька сотень мобілізованих. Тепер у "мобіків" із бронетехніки залишився лише один БТР, хоча раніше було чимало танків і БМП.

Родичі окупантів забили на сполох і попросили допомоги в російського волонтера Олександра Таліпова, що просувається пропагандистами. У соціальних мережах той постійно піариться, як багато купує. Але фанат "русського міра" фактично відмовив бригаді, заявивши, що "возить речі лише на передову", а також "допомагає багатьом підрозділам".

Журналісти додали, що багато волонтерів окупантів використовують різні схеми, щоб отримати особисту вигоду. Наприклад, Олександр Жучковський. За даними українських спецслужб, він купує обладнання і спорядження дешево зі складів російської армії.

В інших випадках допомогу передають командирам підрозділів – а ті вже привласнюють речі собі, часто для перепродажу. "Ця ситуація погіршуватиметься, оскільки до пунктів зборів і на фронт постійно перекидається все більше особового складу бойовиків", – зазначили у виданні.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...