"Ізюмського лісу на Харківщині більше немає": У ДСНС поділились сумним висновком

Співробітники харківської ДСНС не могли тушити ліси, які знаходяться на окупованих територіях, але завдяки інформації з супутників впевнені, що ліс поблизу тимчасово окупованого Ізюму вигорів вщент. Про це "Суспільному" розповів заступник начальника ГУ ДСНС Харківщини Анатолій Торяник, передають Патріоти України.

"Якщо загоряння внаслідок бойових дій у лісі або в екоситемі, нас туди військові не пускають. Ізюмський ліс дуже сильно горів. Ми брали інформацію з супутників. По тепловому випромінюванню, яке фіксували супутники, розуміємо: Ізюмського лісу немає, він згорів", - сказав Торяник.

У ДСНС говорять, що російська армія чи окупаційна адміністрація не намагалася гасити ліси, які займалися через обстріли. Українські рятувальники часто не можуть виїжджати на пожежі поруч із лінією розмежування через постійні обстріли будь-якого транспорту. Окрім того, майже усі поля поруч заміновані. На тимчасово окупованих територіях Харківської області залишаються працювати 13 підрозділів ДСНС.

Справа про державний заколот: Верховний суд США виніс рішення щодо можливості участі Трампа у президентських виборах

неділя, 5 травень 2024, 4:15

Верховний суд США дозволив експрезиденту Дональду Трампу брати участь у праймеріз у штаті Колорадо. Це рішення суду надає йому можливість бути висунутим як кандидат від Республіканської партії під час виборів наступного глави держави. Про це у суботу, ...

Вражаючий результат царювання Путіна: В Підмосков'ї розширять головне військове кладовище Росії - ЗМІ

неділя, 5 травень 2024, 2:35

При відкритті меморіалу 2013 року планувалось, що первісної території під 40 тисяч поховань вистачить на наступні 200 років. Проте тепер усвідомили потребу екстреного розширення. При тому, що елітарного поховання удостоюють тут далеко не всіх "героїв СВО"