"Ізоляція Лукашенка дозволить Путіну виконати свою давню мрію", - Таран

Поки на Банковій мріяли "домовитися" з російським президентом Володимиром Путіним про перемир'я, а на Заході крізь пальці дивилися на "Північний потік - 2", Москва не втрачала час і стрімко розширила свій вплив.

Політолог Сергій Таран вважає , що інцидент з примусовою посадкою літака заради арешту опозиційного журналіста Романа Протасевича стане хорошим, хоч і болючим уроком для України і ЄС. Про це він пише у своєму Телеграм каналі, передають Патріоти України.

Поки "у Зеленського" мріяли «домовлятися» з Путіним, а на Заході крізь пальці дивилися на Північний потік-2 російська імперія рвучко розширилася на Захід.



Неминуча і остаточна ізоляція Лукашенка через викрадення літака дасть можливість Путіну виконати свою давню мрію - розширити військову присутність РФ у сусідній країні - в тому числі на 1084 км спільного з Україною кордону.



Це гарний урок для всіх,- і в Україні, і Євросоюзі,- хто вважає, що з диктаторами можна в принципі про щось домовитися. Ні, не можна. Бо будь-які розмови вони сприймають як слабкість та заохочення до подальшої агресії.

Все відчутніше: Удари України по російських НПЗ роблять те, чого не зробили санкції Заходу, - Foreign Affairs

середа, 8 травень 2024, 15:59

Сили України від жовтня 2023 року завдали щонайменше 20 ударів по нафтопереробних заводах на території Росії. Українські посадовці з питань безпеки наголошують – метою цих атак є припинення постачання палива російським військовим і скорочення експортни...

Російська ДРГ намагалася проникнути на Харківщину: У ОСУВ "Хортиця" розкрили подробиці

середа, 8 травень 2024, 15:47

Диверсійно-розвідувальна група ворога чисельністю до десяти осіб намагалася проникнути на територію України біля села Пильна Харківської області. Втім, українські захисники вчасно виявили диверсантів, заявив речник оперативно-стратегічного угруповання ...