Ізоляція Росії досягла максимального рівня, але Путін маніакально впевнений в успіху "спецоперації", - російський політолог

Російський письменник, політолог Станіслав Бєлковський вважає, що з початком повномасштабного вторгнення в Україну ізоляція Росії від цивілізованого світу вийшла на новий рівень. На цей момент вона вже близька до максимальної, передають Патріоти України.

Таку заяву Бєлковський зробив ефірі програми "Строева" на телеканалі "Новый мир". За його словами, навіть у російському уряді вже визнають, що через санкції зруйновано всі логістичні ланцюжки.

"Зруйновані, як визнають офіційні представники путінського уряду, наприклад, міністр транспорту Савельєв, всі логістичні ланцюжки. Впав коридор "захід – схід", який був ключовим протягом століть. Створюють коридор "північ – південь". Подивимося, як у них це вийде", – сказав політолог.

Він зазначив, що навіть Китай тепер де-факто виходить із усіх економічних проєктів із Росією, а китайські банки перестають співпрацювати з російськими.

При цьому можливість переміщення за кордон фізичних осіб поки що збережеться. Бєлковський пояснив, що російський диктатор Володимир Путін хотів би, щоб із Росії поїхали всі, хто не підтримує його "спецоперацію". Цим ситуація відрізняється від того, що було за комунізму.

"Все буде по-путінськи, а не по-комуністичному. Це не буде повною мірою римейк Радянського Союзу. Володимир Володимирович завжди хвалився своєю поміркованістю. Те, що він влип у цю затяжну війну, – це порушення його планів. Він хотів усе вирішити "малою кров'ю", за кілька днів. Але система дала збій – усе це ми бачимо на українських фронтах. Це наслідок невиконання путінської мрії", – заявив експерт.

Бєлковський підкреслив, що Путін, незважаючи ні на що, маніакально впевнений у своєму успіху. В усіх нинішніх невдачах він звинувачує не себе, а зовнішні сили, які його "підвели та підставили".

"Він упевнений в успіху. Тому що по-іншому він думати не може. Ось зараз він візьме під контроль сухопутний коридор на Крим, відхопивши 25% території України, і цей процес незворотний. А далі санкції знімуть – бо вони б'ють по ініціаторах їхнього введення більше, ніж по РФ. У його розумінні, хоча стартовий етап виявився не дуже вдалим, загалом усе йде за планом. Як він сам сказав у розмові з канцлером Шольцом – ми діємо за планом. А план у нас який? По ситуації", – додав політолог.

Удар по шкільному стадіону в Харкові: Постраждали сім людей, в тому числі діти

середа, 8 травень 2024, 20:00

Унаслідок російського удару по спортмайданчику в Харкові вдень у середу, 8 травня, постраждали семеро людей, зокрема діти. Про це повідомляє Харківська обласна прокуратура в Telegram, передають Патріоти України. За інформацією слідства, вдень 8 травня ...

Під час боїв за Київ зливала ворогу геолокації ЗСУ: СБУ затримала місцеву жительку

середа, 8 травень 2024, 17:47

Служба безпеки України затримала місцеву жительку Київщини, яка під час боїв за столицю передавала ворогу геолокації оборонних пунктів українських Збройних сил Про це повідомляє СБУ. Відповідно до інформації слідства, жінка була в складі агентурного ап...