"Ізоляція - це найгірша річ, особливо для такого лідера": Макрон розповів про свій регулярний прямий контакт з Путіним

Президент Франції Еммануель Макрон розповів про свою комунікацію з російським диктатором Володимиром Путіним та знову заявив про необхідність переговорів з РФ для України. Як він заявив в інтерв’ю CBS News, ізоляція не піде на користь в цій ситуації, передають Патріоти України.

"Я завжди підтримую регулярні дискусії та прямий контакт з президентом Путіним, тому що я вважаю, що найкращий спосіб відновити взаємодію - це зберегти цей прямий канал. Ізоляція – це найгірша річ, особливо для такого лідера", – сказав Макрон.

Макрон, який мав зустріч з Путіним напередодні повномасштабного вторгнення росіян в Україну, розповів, що під час розмови йому було зрозуміло, що диктатор бачив перспективу відновлення імперії.

"Було ясне усвідомлення того, що російський народ був великим народом, великим з великою історією, і його перспектива і, ймовірно, його доля полягала в тому, щоб відновити, можливо, імперію", – каже Макрон.

Макрон також визнає, що російський президент вдається до провокування енергетичної і продовольчої кризи.

"Зрозуміло, що Росія, і особливо президент Путін, вирішили взяти на озброєння принаймні енергію та продовольство, спричинивши багато – дефіцит, нестабільність та інфляцію. І я думаю, що його ставка – це втома від війни і втома від санкцій", – сказав Макрон.

Але попри це він впевнений, що військового варіанту закінчення війни не буде, а отже "єдиний спосіб знайти рішення – це переговори".

Спроба трампістів затягнути процес не пройшла: Сенат США провів процедурне голосування щодо пришвидшення голосування допомоги Україні

середа, 24 квітень 2024, 2:35

23 квітня Сенат США підтримав скорочення процедури розгляду законопроєкту про фінансування військової та економічної допомоги Україні. 80 сенаторів підтримали клопотання лідера демократичної більшості в Сенаті Чака Шумера "про завершення дебатів", яке ...

Адміністрація Байдена поспішає наздогнати втрачений час: Далекобійні ATACMS будуть у першому пакеті - ЗМІ

середа, 24 квітень 2024, 1:45

У наступному пакеті американської військової допомоги Україні вартістю близько мільярда доларів вперше можуть бути далекобійні ракети ATACMS. Про це у вівторок, 23 квітня, пише CNN із посиланням на джерела." . "Під час брифінгів у Конгресі протягом ос...