Ізраїль під тиском США купив на мільйони доларів "стратегічне обладнання" для ЗСУ, - ЗМІ

Влада Ізраїлю під потужним тиском Білого дому погодилися дати мільйони доларів на закупівлю "стратегічного обладнання" для України - для боротьби ЗСУ з російськими окупантами. Про це повідомляє ізраїльський портал Haaretz з посиланням на власні дипломатичні джерела, передають Патріоти України.

За їхньою інформацією, американська влада на чолі з президентом Джо Байденом настійно просила офіційний Тель-Авів всерйоз розширити допомогу, яку він надає Києву. Очікується, що стратегічне обладнання буде передано через одну з країн, яка входить до НАТО, і яка, в тому числі, вже постачає зброю для ЗСУ.

За даними журналістів, офіційний Тель-Авів вже погодився дозволити країнам НАТО (насамперед ‒ Велика Британія), передавати ЗСУ Системи озброєння, в яких встановлено обладнання та системи управління вогнем виробництва ізраїльського виробництва.

Крім того, є інформація, що ізраїльські розвідники вже потай допомагають Україні. Але, кажуть журналісти, ізраїльська оплата такого "стратегічного обладнання" була разовою. І рішення про те, чи будуть ще оплати, як того вимагає Білий дім, буде приймати вже новий уряд Ізраїлю.

Передача винищувачів все ближче? Українські військові проходять підготовку до польотів на F-16 у Франції

четвер, 25 квітень 2024, 14:57

Українські пілоти проходять навчання на винищувачах F-16 на південному заході Франції. Проте країна наразі не планує надавати Україні літаки. Про це повідомляє BFM TV, передають Патріоти України. Зазначається, що Франція наразі не планує надавати Украї...

Довелося викликати підсилення: Українські прикордонники вступили в бій з російською ДРГ на Сумщині

четвер, 25 квітень 2024, 14:45

Українські прикордонники зіткнулися у бою з російською диверсійно-розвідувальною групою на Сумщині. Прикордонники виявили ворожу засідку з понад десятком диверсантів на одному з напрямків. Про це повідомили у Держприкордонслужбі. Під час стрілецького б...