Ізраїль у вогні: Єврейська держава зазнала масованої ракетної атаки. Підрозділи ХАМАС прорвали кордон. ЦАХАЛ оголосив мобілізацію (відео)

Вранці з сектора Гази бойовики ХАМАС завдали масованого ракетного удару по Ізраїлю. Як повідомили світові ЗМІ, над багатьма містами Ізраїлю були зафіксовані клуби диму. Сирени тривоги пролунали по всьому південному і центральному Ізраїлю, а в містах Тель-Авів, Ашкелон, Явне і Кфар-Авів було чути вибухи.

Хамас" оголосив про початок операції "Повінь" проти Ізраїлю. Повідомляється, що за перші 20 хвилин операції по Ізраїлю було випущено 5000 ракет та снарядів. Терористи із Сектору Газа прориваються на територію Ізраїлю за допомогою парапланів, човнів та наземної техніки. Також є інформація про захоплення бойовиками двох ізраїльських військових та декілька одиниць техніки.

Тим часом ЦАХАЛ вже оголосив, що "готовий до війни". Міністр оборони країни Йоав Галлант затвердив призов солдат резерву. Ізраїльські військові наказали жителям прикордонних міст залишатися вдома і заявили, що вони завдають ударів по цілях у секторі Гази.

Знімки в соцмережах показують палаючі автомобілі і пошкоджені будівлі, а ізраїльська служба швидкої допомоги повідомила, що одна людина загинула і щонайменше 15 отримали поранення.

Сили ЦАХАЛу розпочали роботу з цілями терористів у секторі Газа, а в деяких містах із бойовиками ХАМАСу, які проникли на територію країни, точаться бої. Ізраїльські сили оборони закрили будь-які дороги, прикордонні переходи та мости поблизу сектору Газа.

Прем'єр-міністр Беньямін Нетаньягу скликав екстрене засідання кабінету міністрів з питань безпеки.

"Al Jazeera" повідомляє, що Ізраль втратив контроль над однією зі своїх баз на кордоні з Газа. Бойовики взяли в полон військовослужбовців, а також розстрілюють цивільні автівки.

Бойовики з Сектору Газа прорвались на територію Ізраїлю та вбивають мирних жителів найближчого ізраїльського міста Сдерот, на вулицях трупи цивільних.

Через два місяці військові можуть залишитись без зарплати: Голова бюджетного комітету Ради заявила про великі проблеми

субота, 27 липень 2024, 21:34

Уже наприкінці вересня українські військові можуть залишитися без зарплат, оскільки передбачені на це гроші були витрачені на закупівлю зброї на початку цього року. Про це повідомила голова бюджетного комітету Верховної Ради Роксолана Підласа в подкаст...

"Долар зараз дійсно дуже зміцнився": Професор економіки Гарварда дав прогноз, що буде з курсом у разі перемоги Трампа чи Гарріс

субота, 27 липень 2024, 20:45

Якщо колишній президент США Дональд Трамп повернеться до Білого дому 2025 року, йому, найімовірніше, пощастить із його планами на ослаблення долара, навіть якщо він нічого не робитиме. Таку думку висловив професор економіки Гарвардського університету, ...