Ізраїль у шоці: Прокурор Міжнародного кримінального суду вимагає ордери на арешт Нетаньягу наряду з лідерами ХАМАС

Карім Хан бачить військові злочини і з боку палестинців, і з боку ізраїльтян


Прокурор Міжнародного кримінального суду (МКС) Карім Хан попросив палату попереднього провадження видати ордери на арешт прем'єр-міністра та міністра оборони Ізраїлю, а також трьох лідерів ХАМАС за звинуваченнями у воєнних злочинах. Про це йдеться у заяві Хана, оприлюдненій на сайті суду у понеділок, 20 травня.

За словами прокурора, на підставі зібраних доказів, є підстави вважати винними у воєнних злочинах на території Ізраїлю та в секторі Гази у період щонайменше з 7 жовтня 2023 року голову ХАМАС Ях'я Сінвара, головнокомандувача військового крила ХАМАС Мохаммеда Діаба Ібрагіма Ад-Масрі та голову політичного бюро ХАМАС Ісмаїла Ханію.

Ці злочини включають винищення, вбивство, захоплення заручників, катування, зґвалтування та сексуальне насильство під час ув'язнення.

Разом з тим Карім Хан заявив про зібрані доказі, які свідчать про відповідальність глави уряду Ізраїлю Беньяміна Нетаньягу та міністра оборони Йоава Галанта за воєнні злочини у секторі Гази щонайменше з 8 жовтня 2023 року.

Ці звинувачення включають спричинення голоду як методу ведення війни, умисне заподіяння сильних страждань, умисне вбивство, навмисні напади на цивільне населення, винищення.

Тепер колегія суддів МКС повинна розглянути клопотання Каріма Хана про видачу ордерів на арешт. Якщо це станеться, то ордери проти політичних діячів Ізраїлю стануть першим випадком, коли МКС націлився на лідерів близького союзника США.

Голови генерала Солода їй замало: Безугла подала заяву до ДБР на Сирського

понеділок, 1 липень 2024, 0:26

Заступниця голови Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, депутатка від "Слуги народу" Мар'яна Безугла написала заяву до Державного бюро розслідувань на Головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського. Вона звинуватила г...

Внаслідок ракетної атаки у Києві пошкоджена житлова багатоповерхівка на Оболоні. Постраждалим надається допомога

неділя, 30 червень 2024, 23:50

В Оболонському районі Києва внаслідок падіння уламків ракети пошкоджено багатоповерховий будинок, сталася пожежа, гостру реакцію на стрес отримали 6 осіб, зокрема дитина. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко, передають Патріоти України. . Дослівн...