Ізраїль змінив правила безвізу з Україною

Ізраїль змінив порядок в'їзду для іноземців та запроваджує для верифікації новий спеціалізований сервіс ETA-IL (Electronic Travel Authorization ). Зміни стосуються громадян держав, з якими Ізраїль має угоди про безвізовий режим. Для України нововведення запрацює з 1 липня, повідомляють Патріоти України.

Про це повідомило посольство України в Ізраїлі за підсумками робочої зустрічі посла Євгена Корнійчука з керівником Управління народонаселення та імміграції Держави Ізраїль Еялем Сісо. Зазначається, що вже з 1 червня проєкт починає використовуватися у тестовому режимі для громадян США та Німеччини.

Вже з 1 серпня платформа ETA-IL стане обов’язковою для використання перед приїздом до Ізраїлю. Громадяни країн, між якими діє безвізовий режим з країною, в тому числі й Україна, повинні будуть подавати заявки на отримання дозволу ETA-IL (Electronic Travel Authorization) для в'їзду до Ізраїлю на термін до 90 днів, з туристичною або діловою метою.

Як зазначив Євген Корнійчук, Ізраїль та Україна домовились тимчасово не застосовувати ізраїльською стороною адміністративного збору для громадян України за використання цього сервісу аж до 2025 року. Заявку можна подати перед поїздкою в Ізраїль через онлайн-ресурс.

Крім того, ізраїльська сторона рекомендує подавати заявку на в’їзд принаймні за 72 години до подорожі, до моменту бронювання авіаквитків, готелю та інших подібних витрат, пов’язаних із запланованою поїздкою до Ізраїлю.

Отриманий громадянином дозвіл (ETA-IL) на поїздку буде дійсний для багаторазової поїздки протягом двох років з дати авторизації або до закінчення терміну дії паспорта, залежно від того, що настане раніше.

Якщо громадянин, що подорожує, вже отримав дозвіл (ETA-IL) на подорож, йому більше не потрібно буде повторно подавати заявку на в’їзд до Ізраїлю протягом терміну дії ETA-IL (тобто до двох років).

Термін розгляду заявки компетентним органом Ізраїлю від 24-72 годин.

"Бавовна" була потужна: ГУР розповіло про наслідки атаки на Оскольський металургійний комбінат у РФ

п’ятниця, 5 липень 2024, 13:15

У ніч на 1 липня безпілотники Головного управління розвідки України атакували Оскільський електрометалургійний комбінат, який розташований у Бєлгородській області Росії. Внаслідок атаки підприємство було виведено з ладу. Про це заявив представник ГУР А...

Не цьогоріч: Столтенберг дав прогноз набуття Україною членства в НАТО

п’ятниця, 5 липень 2024, 12:45

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг сподівається, що Україна стане членом Північноатлантичного альянсу протягом наступних десяти років. Про це він заявив в інтерв'ю агентству DPA, відповідаючи на запитання щодо можливого розширення НАТО, пише BI...