"Кабальные условия!": У партії Зеленського зробили зізнання щодо зустрічі з Путіним

Глава парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що зустріч лідерів "нормандської четвірки" необхідна Україні для того, щоб позбутися "кабальних" Мінських угод. Як він розповів в інтерв'ю Liga.net, Україну нібито змусили підписати Мінські домовленості у 2014 році, передають Патріоти України.

"Щоб уникнути Мінських домовленостей, тому що вони спочатку були кабальними умовами, які змусили нас підписати під час Іловайська та Дебальцевого. Для того, щоб із них вийти, потрібно перейти в інший формат", – відповів Арахамія на питання, навіщо потрібна зустріч з президентом Росії Володимиром Путіним у рамках "нормандського формату".

Він вважає, що спочатку Росія не вірила, що Мінські домовленості можна буде виконати. "Через те, що така можливість зараз є, їй не залишається нічого, крім як додавати туди нові умови або перейти в інший формат на інших умовах. А це нам вигідно", – додав Арахамія.

Політик вважає, що на зміну Мінську має прийти "інший порядок переговорів із залученням більшої кількості партнерів, з більш сильною позицією України".

Водночас глава фракції "Слуга народу" зазначає, що у нової влади немає часу, щоб "накопичувати ресурс" для посилення переговорної позиції, тому що електорат "просив рухатися в сторону миру".

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...