Кабінет на Банковій для альтруїста без перспектив: Андрій Богдан розповів, що робить Хорошковський у команді "Слуг"

"Права рука" президента переконує, що мультимільйонер, топ-урядовець часів Кучми, Ющенка, Тимошенка і Януковича, котрий останні роки провів у РФ, повернувся у Київ задля допомоги чинному керівнику митниці. Саме для цього і знадобився кабінет на Банковій?

Офіс президента користується послугами колишнього голови Служби безпеки ексвіце-прем’єр-міністра часів президентства Віктора Януковича Валерія Хорошковського для консультацій щодо митниці. Таку заяву зробив керівник ОПУ в інтерв’ю "Українській правді", зазначають Патріоти України.

"Так, він нас консультує. Але реальним керівником митниці є Максим Нефьодов. Я в нього дуже сильно вірю, і це моє особисте і надія, до якої я доклав максимум зусиль, щоб дати можливість йому працювати, щоб він реалізував ці свої ідеї. На жаль, у нього зараз не дуже вдається. Або, скажемо так, дуже не вдається", – заявив "сірий кардинал" Зеленського.

При цьому пан Богдан заперечує, що Хорошковський є "тіньовим керівником" митниці. За словами керівника ОПУ, команда Зеленського обрала консультантом Хорошковського, тому що його рекомендували "і друзі і недруги". Мовляв, за 2 роки поки Хорошковський очолював митницю, доходи зросли в 4 рази.

Керівник ОПУ називає чинного керівника митниці Максима Нефьодова "професійною людиною з чистими помислами", однак вказує, що стара системи митниці, яка ще на сьогоднішній день керує, робить усе, щоб саботувати як діяльність Нефьодова, так і життя країни, оскільки доходи від митниці впали дуже суттєво.

Богдан зазначив, що не знає, чи дослухається Нефьодов до Хорошковського, але має надію, що співпраця приведе до позитивних результатів.

На запитання, чи можливе призначення на посаду Хорошковського Богдан зазначив, що цьому заважає "бекграунд" політика.

" З точки зору нашої ідеології, що ми не беремо тих людей, які мають бекграунд політичний, то ні, неможливо (призначення – ред.). З точки зору ефективності, на мій – винятково на мій погляд, це було би напевне, правильне рішення", - наголосив Богдан.

Богдан стверджує, що Хорошковський надає консультації на безоплатній основі, адже в Офісу президента на це "немає грошей". Він розробляє консультації, стратегії, а чи будуть вони впроваджуватися – вирішуватиме Нефьодов.

Журналісти проекту "Схеми: корупція в деталях" зафіксували, як Хорошковський відвідує Офіс президента.

Під час звіту 30 жовтня на засіданні фінансового комітету Верховної Ради Нефьодов заперечив вплив Хорошковського на прийняття рішень в установі. Він заявив, що за останній рік бачив Хорошковського "два рази, в деяких органах влади".

"Пройти лінію розмежування, що була до 2022 року, практично неможливо. Там усе перетворено в бетон": Черник пояснив, що треба ЗСУ для успіху

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:44

Західні ЗМІ заявили про вирішальні найближчі 5-8 місяців на фронті в Україні. Однак західні партнери мають усі можливості зробити так, аби Україна перемогла у війні вже 2024 року. Про це розповів військовий експерт, полковник ЗСУ в запасі Петро Черник,...

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 29 березня

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:30

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 29.03.24 орієнтовно склали: