Кабмін хоче зменшити витрати на утримання чиновників

В Уряді планують зменшити витрати на утримання чиновників. Про це в ефірі телеканалу "Київ" розповіла голова Національного агенства України з питань державної служби Наталія Алюшина, передають Патріоти України.

"Завдання держави сьогодні - скоротити видатки на утримання держапарату, але зберегти його дієвість. Очевидно, що частина завдань і функцій державних органів тимчасово стала неактуальною. Деякі потребують перегляду чи адаптації до умов війни", - зазначила вона.

За її словами, у НАДС опрацювали методологію, що дозволяє будь-якому органу публічної влади здійснити функціональний аудит своєї діяльності й виокремити пріоритетні напрями. "Наша методологія дозволяє усім органам влади відмовитися від зайвих функцій і витрат. І навпаки - сконцентруватися на наданні необхідних для людей послуг. Інституції зможуть коректно визначати кількість персоналу, необхідного для виконання уточненого переліку завдань. Десь він може бути скорочений, а в інших місцях доданий", - розповіла голова НАДС.

Алюшина зазначила, що на деякий час можуть виявитися неактуальними питання управління територіальними органами на окупованих територіях. Але водночас зростає вагомість сфери управління міграційними процесами з огляду на масові переміщення людей.

"Головна наша мета - забезпечити життєдіяльність країни й надати громадянам якісні послуги. Тож маємо приділяти більше уваги саме таким питанням. І туди спрямовувати адміністративний і фінансовий ресурс. Зокрема залучати знання та енергію публічних службовців, які тимчасово виїхали з окупованих територій. Важливо оптимізувати використання фінансових, людських та ІТ-ресурсів, забезпечити безпеку працівників, зберігати персональні дані. Упевнена, так ми посилимо Україну і її публічну службу", - наголосила вона.

За словами Алюшиної, апробацію розробленої методології Агентство розпочало із себе. Невдовзі після опрацювання результатів, визначать курс змін у НАДС, а методологію запропонують усім органам публічної служби.

"Терор серед білого дня": Окупанти вдарили по Дергачах під Харковом, постраждало багато дітей

четвер, 2 травень 2024, 20:04

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів про наслідки російського удару по Дергачах, унаслідок якого постраждало вісім дітей, передають Патріоти України. «Два влучання, одне з них — біля спортивного клубу, інше — в землю. Загалом унаслідок російс...

"Без нашої участі - це несерйозно": Пєсков відреагував на те, що РФ не покликали на Саміт миру у Швейцарії

четвер, 2 травень 2024, 19:15

У Кремлі назвали "Глобальний саміт миру", який пройде 15-16 червня у Швейцарії, не налаштованою на результат ініціативою, передають Патріоти України. Заяву прес-секретаря Путіна Дмитра Пєскова цитують російські пропагандистські ЗМІ. За його словами, бе...