Кабмін оголосив про нові реформи української митниці

Уряд оновлює стратегію реформування митниці, яка охоплюватиме подальшу її інтеграцію з ЄС, спільний контроль на західному кордоні, комплексне будівництво прикордонної інфраструктури, цифровізацію та боротьбу з корупцією. Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час наради щодо реформи митниці, повідомляють Патріоти України із посиланням на Департамент комунікацій Секретаріату Кабінету Міністрів.

За словами Шмигаля, Україна вже реалізує можливості митного безвізу з ЄС у режимі спільного транзиту (NCTS), а також отримала від Єврокомісії високу оцінку щодо виконання її вимог у митній сфері. "Подальша реформа митниці передбачає ряд практичних кроків. Це установка сканерів. Це спільний контроль українських митників і митників країн ЄС. Для цього необхідно узгодити наше законодавство з Європейським. Один з пріоритетних напрямків реформування - цифровізація митниці", - сказав прем'єр-міністр.

Він уточнив, що в цьому контексті мова йде про обмін даними, створення спрощеної системи електронної черги, в також електронного розмитнення через цифровий додаток "Дія".

Шмигаль підкреслив, що окремим напрямком буде модернізація прикордонної інфраструктури. Глава уряду дав завдання створити робочу групу для оновлення Стратегії реформування митниці.

3 березня Шмигаль заявив, що в Україні протягом 2023 року планується втілити митну реформу, що унеможливить зловживання та корупційні ризики.

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...