З "темним" минулим: Кабмін призначив нового в. о. міністра освіти всупереч волі Ради

Кабмін призначив нового в. о. міністра освіти всупереч волі Ради

Ректора Чернігівського національного технологічного університету Сергія Шкарлета призначили виконуючим обов'язки міністра освіти і науки. Відповідне рішення було ухвалено на засіданні Кабінету міністрів 25 червня, передають Патріоти України.

Зокрема, уряд призначив Шкарлета заступником міністра освіти, крім цього, на нього покладено обов'язки в. о. міністра.

Довідка. Сергій Шкарлет є доктором економічних наук, професором, заслуженим діячем науки і техніки України. Ректором Чернігівського національного технологічного університету був із травня 2010 року. Відомо, що він лауреат Державної премії України в галузі освіти 2017 роки за роботу "Науково-теоретичні, методичні та технологічні аспекти комплексної IT-підтримки діяльності інноваційного університету".

Варто нагадати, що раніше Шкарлет балотувався в депутати Чернігівської обласної ради від Партії регіонів. У 2010 році в одному з інтерв'ю він зізнався, що на президентських виборах підтримував Віктора Януковича. Тоді як в 2015-му він балотувався знову ж таки до Чернігівської облради вже від "Блоку Петра Порошенко".

Згідно з інформацією в мережі, за 2019 рік Шкарлет задекларував 513 тис. грн доходів. Ще в декларації він вказав 70 тис. грн і $30 тис. своїх, а також 15 тис. грн і $32 тис. готівкових коштів дружини. Водночас у нового в. о. глави МОН немає нерухомого майна, а його дружина володіє квартирою площею 76,9 кв. м у Чернігові. Їздить Шкарлет на Toyota Land Cruiser 200 2011 року випуску і Mitsubishi Pajero Wagon 2013 р. в., а його дружина – на Ford Kuga Titanium 2012 р в.

Внаслідок нічної повітряної атаки росіян в Україні пошкоджені теплові та гідроелектростанції - Укренерго

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:14

Війська РФ вночі 29 березня під час масованої комбінованої атаки вдарили по енергетичних об’єктах. Про це повідомляє Укренерго. Внаслідок обстрілу зазнали пошкодження теплові та гідроелектростанції в центральному та західному регіонах. . Як зазначаєт...

Путін готується підняти податки: Війна проти України коштує Росії $300 млн на день, - WSJ

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:59

Щодня на війну проти України країна-агресор Росія витрачає близько $300 мільйонів. До того ж це сума без урахування масштабного переозброєння РФ та санкцій із боку Заходу, передають Патріоти України. . Про це йдеться у статті The Wall Street Journal з...