Кадрова політика Зеленського: У наглядову раду "Укроборонпрому" увійшов син соратника Медведчука

Президент Володимир Зеленський призначив Ростислава Шурму членом наглядової ради Укроборонпрому. Він є сином Ігоря Шурми – близького соратника кума президента Росії Віктора Медведчука, повідомляють Патріоти України.

Глава держави повністю оновив наглядову раду Державного концерну "Укроборонпром". Відповідне рішення він схвалив 21 травня.

Що відомо про батька Ростислава Шурми

Ігор Шурма – батько нового члена наглядової ради Укроборонпрому – 2004 року був великим прихильником колишнього президента-втікача Віктора Януковича. Політик та Віктор Медведчук були однопартійцями ще за часів членства у "Соціал-демократичній партії (об'єднаній)". Перший навіть заявляв, що хотів би, аби Медведчук взяв участь у виборах президента 2003 року.

2014 року Шурма разом з Медведчуком стали народними депутатами від "Опозиційного блоку".

Шурма-старший був одним з парламентарів, які підписали подання на основі якого Конституційний Суд скасував статтю про незаконне збагачення. Вона зобов'язувала держслужбовців давати пояснення про джерела їх доходів і доходів членів їх сімей.

Крім того, політик відмовлявся голосувати за визнання Росії країною-агресором, а так звані угруповання бойовиків "ДНР" та "ЛНР" – терористичними організаціями. Мовляв, у кожному середовищі "є погані люди".

Ростислава Шурму ЗМІ називають "засланим козачком" Медведчука. Зверніть увагу! Шурма-молодший впродовж 2012 – 2019 років працював гендиректором заводу "Запоріжсталь". 2019 він був кандидатом у народні депутати від "Опозиційного блоку", однак до Ради не пройшов.

Що відомо про зміни в Укроборонпромі

Новими членами наглядової ради підприємства, крім Ростислава Шурми, стали колишній міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов та Олександр Носов.

Джерело: 24 канал

Готується вступити у війну? Білорусь закріпила у військовій доктрині надання допомоги союзникам

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:26

Білорусь оновила військову доктрину, в якій закріпила можливість надання допомоги союзникам. Зокрема, відправки військових. передають Патріоти України з посиланням на військову доктрину Білорусі. "Білорусь вважає за можливе надання військової допомоги ...

Буде чим відбивати атаки: Іспанія надасть Україні партію ракет для Patriot, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:42

Іспанія передасть Україні ракети для систем Patriot, попри тиск з боку НАТО і ЄС, які вимагають від європейських країн, що мають цю систему американського виробництва, передати їх Києву, передають Патріоти України. За словами урядових джерел, рішення п...