"Кадри вражають варварством": Держдеп відреагував на вбивство полоненого бійця ЗСУ

У Держдепартаменті США бачили кадри зі стратою неозброєного полоненого бійця ЗСУ та назвали це черговим доказом варварства і звірства росіян у війні проти України. Про це заявив речник Держдепартаменту США Нед Прайс на брифінгу 7 березня, передають Патріоти України.

"Жахливі кадри із беззбройним українцем, якого страчують після того, як він просто сказав "Слава Україні", вражають з погляду варварства", – сказав представник Держдепу.

Він наголосив, що Росії має бути соромно за такі вчинки, і що країна "нехтує базовими правилами війни, основною людською порядністю, коли її війська беруть участь у подібних звірствах".

Прайс додав, що російські військові скоїли численні воєнні злочини в Україні, і США не "наївні, щоби повірити, що Росія зізнається в цьому або навіть змінить свою поведінку найближчим часом".

"Звісно, це не перше свідчення явних звірств РФ в Україні, і на жаль, мабуть, не останнє", – зазначив представник американської адміністрації.

Він також нагадав, що країна-агресорка неодноразово заявляла про своє начебто прагнення до миру, однак нічого не зробила для цього. Прайс вкотре наголосив на офіційній позиції США про те, що мир в Україні може настати хоч сьогодні, якщо Росія вирішить припинити війну та вивести війська з сусідньої держави.

В Естонії російську пропагандистку звинуватили у державній зраді

четвер, 28 березень 2024, 9:42

В Естонії була відправлена під варту російська пропагандистка Світлана Бурцева, яка працювала на підконтрольну Кремлю медіагрупу, що потрапила під санкції ЄС. Про це йдеться у повідомленні Eesti Ekspress. Бурцева має громадянство Естонії та співвласниц...

У Франції призначили суд над "подружкою путіна"

четвер, 28 березень 2024, 9:33

Колишнього кандидата від партії "Національне об'єднання" на президентських виборах у Франції Марін Ле Пен та її родичів звинувачують у розкраданні кількох мільйонів євро із фондів Євросоюзу. Про це у середу, 27 березня, нагадує Le Parisien. "Ле Пен пос...