Кадиров вступає в гру: Чеченські загони рушили до Ростова (відео)

Події в Росії навколо ПВК "Вагнер" і куратора компанії Євгена Пригожина розвиваються стрімко. Схоже тепер уже офіційні заколотники скоро мають зіткнутися з новою проблемою у вигляді бойовиків чеченського лідера Рамзана Кадирова. У своєму Telegram він написав, що бійці Міноборони і Росгвардії по Чеченській Республіці вже виїхали в зони напруженості.

Після початку відкритого військового заколоту Пригожина і його підопічних із ПВК "Вагнер" лідер Чечні Рамзан Кадиров деякий час зберігав мовчання. Однак після виступу президента РФ Володимира Путіна з приводу подій, що відбуваються, Кадиров опублікував пост, де виступив на підтримку голови Кремля.

За його словами, чеченці зроблять усе, щоб зберегти єдність Росії. При цьому Кадиров переконаний, що військовий заколот має бути придушений, і якщо для цього необхідно вжити жорстких заходів, то чеченці до цього готові.

"Те, що відбувається, — це не ультиматум Міністерству оборони. Це виклик державі, і проти цього виклику необхідно згуртуватися всім навколо національного лідера: військовим, силовикам, губернаторам, цивільному населенню", — заявив Кадиров.

Зазначимо, що в російських пабліках з'явилися кадри, зняті, імовірно, в Ростовській області. У коментарях пишуть, що в бік Ростова-на-Дону помічено колону військової техніки чеченців.

Тим часом перший контакт ахматівців та вагнерівців у Ростові-на-Дону вже відбувся. Пригожинці вже пакують перших кадирівців, останні навіть не намагались не чинити опір.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...