Кадировці знімали тіктоки, а ввечері ЗСУ їх ліквідували: Нацгвардія показала відео про бої за Гостомель

Український Гостомель і його аеропорт став однією з перших та основних цілей армії Росії. Бої за Гостомель почалися 24 лютого. Національна гвардія опублікувала відеоролик про битву українських захисників з російськими окупантами в YouTube, передають Патріоти України.

Через те, що гостомельський аеропорт міг приймати великі вантажні літаки, росіяни планували використати його для швидкого переміщення десанту й техніки, а також відкрити пряму дорогу на Київ.

Гостомельський аеропорт штурмували російські десантники на вертольотах під прикриттям бойових вертольотів Ка-52, штурмовика Су-25 і бомбардувальника Су-24.

Вогнем із зенітних установок і переносних зенітно-ракетних комплексів українські захисники підбили шість російських гелікоптерів. Серед них і гелікоптери "Алігатор" Ка-52.

Також українські військовослужбовці застосували артилерію по скупченню живої сили противника, яка десантувалася з тих гелікоптерів, що вціліли. Вони завдали масованого артилерійського удару по злітно-посадковій смузі аеропорту, де росіяни, за даними української розвідки, планували висадити десант з технікою за допомогою Іл-76. Українські захисники аеродрому не дозволили реалізувати цей план.

"Зайшла 95-та бригада, наші десантники. Зайшли зі своїми вертольотами, розбили росіян, техніку й живу силу. Стримували кілька днів, потім теж довелося відступити. Зайшли кадировці сюди, знімали свої тіктоки, і ввечері їх утилізували наші ССО", - розповів військовий Нацгвардії.

Він зазначив, що Гостомель переходив із рук у руки впродовж приблизно 10 днів, але потім у місто зайшли масові російські колони, і тоді населений пункт уже опинився під окупацією.

Приборкання Шольця: США після надання Україні далекобійних ATACMS підштовхне Берлін до позитивного рішення щодо Taurus, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:22

США хочуть, щоб передача ATACMS Україні, спонукала Німеччину надати Києву Taurus. Про це повідомляє "Європейська правда". Зазначається, що про це заявив неназваний високопосадовець оборонного відомства США. Він також зазначив, що рішення про надання Ta...

Останнє попередження китайцям: Блінкен за підсумками зустрічі з Сі Цзіньпіном пригрозив КНР новими санкціями за допомогу РФ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:56

Ставки піднято дуже високо. Китаю потрібна фінансова та технологічна допомога Заходу для подолання кризи. Вашингтон ув'язкє це питання з приборканням російської агресії проти України. Головною метою візиту Блінкена було спроба попередити КНР не підтрим...