Кафе "Сепар" як місце остаточного розрахунку: Донецький блогер розповів, за що російські куратори "звільнили" Захарченка

Донецький блогер, котрий пише під ніком donetchanyn, розповів про те, як Олександр Захарченко на посаді «голови республіки» «піднімав Донбас з колін і врятував усіх від злих «фашистів», передають Патріоти України.
До війни майбутній «глава» працював в компанії «Олімп» і в місцевій філії київського підприємства «Гаврилівські курчата». Але на війні Захарченко почав «заробляти», як керівник донецької філії батальйону «Оплот» в період Євромайдана, пише блогер.
За його словами, «Захар» з дитинства був досить жадібною людиною. Насамперед, після вступу «на посаду», «Батя» віджав в свою користь мережу супермаркетів АТБ, яку передав у «володіння» своїй дружині, Наталії. Через ці магазини реалізовувалася розкрадена продукція гіпермаркету «МЕТРО». Наступним об'єктом для «захисту» стала мережа супермаркетів «Амстор», стверджує Донеччанин.
Тоді ж «донецький лідер» вибрав під свою робочу резиденцію будівлю обласного фінансового управління Донецької області, де і проводив згодом більшу частину «робочого часу». Автомобільний кортеж Захарченко складався з п'яти люксових позашляховиків, серед яких були Mercedes GL і Lexus GX.
Наступним кроком «глави», пише автор, став контроль контрабанди продовольства з території України, а також крадіжка російської гуманітарної допомоги, яка реалізовувалася в колишніх супермаркетах мережі АТБ. Торгівля алкоголем і сигаретами також не пройшла повз рук «Баті».
"Донеччанин" запевняє, що «відзначився» Захарченко і на ринку збуту нафтопродуктів. Оточення Захарченка фактично сформувало цінову політику на бензин і встановило контроль над АЗС і приватними підприємцями, що здійснюють торгівлю паливом.
У 2018 року капітал «першого глави» оцінювали приблизно в 30 мільйонів євро. За словами блогера, Захарченко контролював більшу частину ліквідних активів Донецька і прилеглих міст. Що врешті-решт і погубило його, стверджує блогер.

«Кремлевские кураторы» поняли, что с каждым годом становится все сложнее контролировать Захара и решили его «уволить» с должности. «Уволить» красиво, дабы потом рассказывать истории о ужасных «фашистах», которые убили такого «замечательного» во всех отношениях человека», — резюмував "Донеччанин".

Важливий момент: В ISW проаналізували, що допоможе Україні відновити контроль над усією територією

субота, 27 квітень 2024, 12:23

Здатність України повернути всі захоплені росіянами території буде залежати від майбутніх рішень на Заході, в Кремлі та у Києві, а також здатності всіх сторін динамічно змінювати хід війни. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW), передаю...

Чи можливий новий український наступ: Експерт оцінив ситуацію на фронті

субота, 27 квітень 2024, 11:30

В України зараз з'явиться артилерія, боєприпаси і росіяни знають, що це буде десь протягом цього місяця. Тож вони намагатимуться якнайшвидше реалізувати якісь завдання. Про це в ефірі "1+1" заявив військовий експерт Михайло Самусь, передають Патріоти У...