"Как та нєудобна палучілась": Виявляється, Путін подарував Кім Чен Ину "полностью русский" лімузин... зібраний з комплектуючих Південної Кореї

Кім Чен Ин та Володимир Путін в лізузині Aurus

Російський диктатор Володимир Путін під час свого візиту до КНДР 19 червня подарував Кім Чен Ину лімузин російської фірми Aurus. Автівка містить запчастини з Південної Кореї. Про це пише Reuters в п'ятницю, 28 червня.

Агентство з’ясувало, що з 2018 до 2023 року Росія імпортувала обладнання та компоненти для виробництва автомобілів та мотоциклів Aurus на суму не менш як 34 млн доларів.

Запчастини для Aurus продовжували надходити з-за кордону вже після повномасштабного вторгнення Росії в Україну, лише з лютого 2022 року було імпортовано товарів на суму майже 16 млн доларів, у тому числі на 5 млн доларів - з Південної Кореї. При цьому виробник авто потрапив під санкції США лише у лютому 2024 року.

Загалом південнокорейські компанії є одними з найбільших постачальників комплектуючих для Aurus. Серед них - виробник промислового обладнання Kyungki Industrial, виробник автомобільних деталей BYT і постачальник акумуляторів Enertech International.

Представник Kyungki Industrial підтвердив, що компанія постачала запчастини для Aurus і продовжує це робити.

Кім Чен Ин та Володимир Путін в лімузині Aurus. Фото: Getty Images

Виробництво седанів Aurus запустили у Татарстані у 2021 році. Aurus Senat, стилізований у стилі ретро на зразок радянського лімузина ЗІЛ, є офіційним президентським автомобілем Росії та використовувався Путіним на його президентських інавгураціях у 2018 та 2024 роках. Усього компанія виробляє чотири моделі автомобілів.

Голови генерала Солода їй замало: Безугла подала заяву до ДБР на Сирського

понеділок, 1 липень 2024, 0:26

Заступниця голови Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, депутатка від "Слуги народу" Мар'яна Безугла написала заяву до Державного бюро розслідувань на Головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського. Вона звинуватила г...

Внаслідок ракетної атаки у Києві пошкоджена житлова багатоповерхівка на Оболоні. Постраждалим надається допомога

неділя, 30 червень 2024, 23:50

В Оболонському районі Києва внаслідок падіння уламків ракети пошкоджено багатоповерховий будинок, сталася пожежа, гостру реакцію на стрес отримали 6 осіб, зокрема дитина. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко, передають Патріоти України. . Дослівн...