"Кака разница?!": Тимчасовий "міністр-плагіатор" скасував обов’язкове ЗНО з української мови та літератури

Сергій Шкарлет увійде в історію України не лише скандалами своєї дисертації

Міністерство освіти скасувало обов’язкове ЗНО з української мови та літератури. Про це повідомляє народний депутат Володимир В’ятрович, зазначають Патріоти України.

У 2021 році складати цей тест будуть тільки абітурієнти, які вступають на гуманітарні та соціальні спеціальності. Решта – тільки тест з української мови.

В’ятрович зазначив, що перед затвердженням наказу щодо правила прийому до ВНЗ на 2021, Міносвіти “бурхливо імітувало громадське обговорення” цього документа.

Політик також нагадав, що уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь, Львівський національний університет, Острозька академія, Київський університет імені Грінченка, науковці, мовознавці, діячі культури, а також громадські організації закликали уряд зберегти комплексне ЗНО з мови та літератури.

“У зверненні депутатів з різних фракцій, яке я послав в.о. міністра освіти Шкарлету, ми закликали… внести необхідні зміни до проекту наказу МОН та забезпечити збереження комплексного ЗНО з української мови та літератури для вступу на всі спеціальності”. Днями у відповідь на це звернення отримав широку відписку ні про що, а тепер ось МОН видало наказ, проігнорувавши всі поправки…. Шкода від такого кроку очевидна. Користі – ніякої”, – написав нардеп на своїй сторінці Facebook.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...