"Какая разница" і торгівля на крові: "Кварталівська" кінокомпанія за рік збільшила доходи в державі-агресорі, - "Схеми"

Сергій Шефір та Володимир Зеленський. Фото: скріншот з відео.

Російська компанія "Грін Філмс", співзасновником якої до весни 2019 року був нинішній президент України Володимир Зеленський, а зараз є помічник президента Сергій Шефір, відзвітувала про свої фінансові показники за 2020 рік. Доходи компанії у 2020 році зросли, якщо порівняти з попереднімию Про це повідомили 30 квітня журналісти програми "Схеми", передають Патріоти України.

Журналісти проаналізували дані бухгалтерського балансу, які компанія опублікувала на російському Державному інформаційному ресурсі бухгалтерської (фінансової) звітності. У 2020 році компанія збільшила свій дохід майже на 16%, як порівняти з 2019-м, й отримала 55,8 млн руб. (майже $772 тис.). Із них майже 32 млн руб. (понад $440 тис.) компанія отримала з роялті та ліцензійних виплат.

Водночас, як зазначили "Грін Філмс" у своїй звітності, фірма отримала на 50% більше грошей від роялті та інших ліцензійних виплат, ніж попереднього року. Компанія також продовжила розраховуватися з кредиторами й у 2020 році зменшила свій борг ще на 18%, до майже 139 млн руб. ($1,9 млн). Це може свідчити про те, що в компанії не збираються згортати діяльність, а навпаки – дотримуються обіцянок перед кредиторами, щоб продовжувати роботу, зазначають "Схеми".

Утім, фундаментальних пояснень бухгалтерської звітності з причинами зростання доходів і планами на наступний рік, на відміну від 2019-го, фірма в письмовому вигляді не надала. Шефір не відповів на прохання "Схем" прокоментувати причини зростання доходу російської фірми, де він є співзасновником через кіпрську компанію. Нагадаємо, що 28 квітня РНБО відмовилась розслідувати факт продажу в обхід санкцій прав на трансляцію серіалу "Папік" виробництва "Студії "Квартал 95" російському телеканалу "СТС".

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...

У Мелітополі окупанти видали паспорти РФ 14-річним дітям, - омбудсмен Лубінець

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:04

У тимчасово окупованому Мелітополі 14-річним вихованцям обласного центру соціально-психологічної реабілітації, які залишились без батьківського піклування, ворог примусово видав російські паспорти. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав л...