Каховську ГЕС підірвала диверсійна група окупантів: СБУ оприлюднила перехоплення розмови загарбників із зізнанням

Каховську ГЕС на Херсонщині підірвала диверсійна група окупантів. Загарбники хотіли шантажувати Україну підривом дамби, однак щось пішло не за планом, внаслідок чого вони влаштували техногенну катастрофу на півдні нашої держави, передають Патріоти України.

Про це йдеться у перехопленні Служби безпеки України. У ньому один з окупантів абсолютно спокійним, буденним тоном, зізнався, як насправді сталася трагедія такого масштабу.

"Там не вони (українська сторона, – ред.) довбанули. Там наша диверсійна група. Вони хотіли на кшталт цією дамбою лякати. Пішло не за планом, а більше, ніж вони планували", – розповів російський військовий.

За фактом воєнного злочину РФ СБУ вже відкрила кримінальне провадження. "Наше завдання – притягнути до відповідальності не лише верхівку путінського режиму, але й рядових виконавців злочинів", – наголосив голова СБУ Василь Малюк.

Розслідування розпочато за двома статтями Кримінального кодексу – ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) і ст. 441 (екоцид).


Небезпека необережних рухів у тумані

середа, 24 квітень 2024, 21:20

"Наратив про націю ухилянтів": Нардепка від "ЄС" розкритикувала заборону на консульські послуги для чоловіків

середа, 24 квітень 2024, 20:32

Рішення МЗС щодо припинення надання консульських послуг українцям є "зухвалим та безпідставним". Про це заявила нардепка від "Євросолідарності" Ірина Фріз, передають Патріоти України. На її думку, це рішення "продовжує насаджувати наратив про українців...