"Калібрів" та "Іскандерів" залишилося мало": Генерал пояснив, скільки росіяни ще будуть бомбити Харків

Інтенсивність артилерійських і ракетних обстрілів Харкова з боку РФ після контрнаступу ЗСУ може збільшитися. Колишній голова Служби зовнішньої розвідки України, генерал армії України Микола Маломуж пояснив в інтерв'ю "Главреду", що Росія обрала тактику помсти за кожен наш успішний крок наших захисників, передають Патріоти України.

"Тому обстріли передмістя Харкова можуть посилитися, принаймні, там, куди росіяни можуть дістати. Тому важливо відсунути противника максимально далеко, а також вжити необхідних заходів безпеки", - пояснив експерт.

Маломуж підкреслив, що небезпека для Харкова і його передмість не знята, тому що ракетні комплекси РФ можуть бити досить активно і далеко.

"Крім того, Росія може використовувати балістичні ракети. Хоча калібрів і Іскандерів у неї вже мало залишилося, тому ними РФ не буде стріляти часто. За моєю інформацією, в Росії їх залишилися сотні - це надзвичайно мало", - зазначив експерт.

Також він пояснив, що РФ може використовувати балістичні ракети радянського виробництва. "Це небезпечно, тому що вони неточні, потужні і можуть вражати будь-яку інфраструктуру, в тому числі цивільну, не розбираючи, чи то це школа, чи то це дитячий садок, чи то житлові будинки. Для нас загрозливе використання таких коштів, тому що вони б'ють до 500 км", - підсумував Маломуж.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...