Калібром 207 мм: У Росії розробляють гіперзвукову ракету "Клевок-Д2"

Стартова маса нової гіперзвукової ракети «Клевок-Д2» в транспортно-пусковому контейнері складе близько 150 кілограмів.

Ракетний комплекс «Гермес». Фото: ЗМІ РФ.

Підприємства російського оборонно-промислового комплексу приступили до розробки невеликої гіперзвукової ракети «Клевок-Д2». Про це повідомляє російська газета «Известия», передають Патріоти України.

Повідомляється, що в новому боєприпасі планується використовувати прямоточний гіперзвуковий повітряно-реактивний двигун. В основу перспективної розробки планується покласти напрацювання з тактичного ракетного комплексу «Гермес».

Нагадаємо, у серпні 2020 року російське ВАТ «Конструкторське бюро приладобудування» (КБП) оприлюднило дані про свій проєкт – далекобійному ракетному комплексу керованого озброєння «Гермес».

Сьогодні відразу кілька країн світу займаються розробкою тактичного і стратегічного гіперзвукового ракетного озброєння. Такі боєприпаси здатні виконувати польоти на швидкості, що перевищує швидкість звуку більше ніж в п’ять разів.

Передбачається, що гіперзвукові ракети дозволять зменшити час, необхідний на удар по цілі, і зможуть ефективно долати протиповітряну і протиракетну оборону противника. Згідно з технічним завданням російських військових, стартова маса нової гіперзвукової ракети «Клевок-Д2» в транспортно-пусковому контейнері складе близько 150 кілограмів.

Калібр боєприпасу складе 207 міліметрів. Ракета буде оснащена бойовою частиною масою 57 кілограмів. «Клевок-Д2» буде оснащений складними крилами.

Боєприпас планується виконати двоступеневим. Розгінний щабель буде виводити ракету на швидкість польоту, достатню для запуску і надійної роботи гіперзвукового прямоточного повітряно-реактивного двигуна. Нову ракету планується зробити універсальною, щоб її можна було запускати з різних ракетних комплексів.

Міністр оборони ФРН Пісторіус терміново запросив ще 3,8 млрд євро для України, до практично повністю розписаних 7,1 млрд з держбюджету-2024

субота, 25 травень 2024, 9:14

Німеччина упевнено утримує лідерство серед європейських країн за обсягом фінансування оборони України. Міністерство оборони Німеччини запросило у свого уряду додатково 3,8 млрд євро для надання допомоги Україні цього фінансового року. Про це у суботу, ...

"Чітка стратегія": Захід чекає, коли Україна та Росія виснажаться і погодяться на нічию

неділя, 19 травень 2024, 10:30

Поточна стратегія країн НАТО стосовно війни в Україні спрямована на те, аби ані Київ, ані Москва не здобули рішучої перемоги. Таку думку висловив професор Інституту економічних наук Польської академії наук Адам Ліповський. Він зауважує, що Захід досі н...