"Калібри" спочатку летіли на Київ, але потім різко звернули: У Повітряних силах розкрили деталі нічної атаки

Російські воєнні злочинці вдалися до хитрощів під час масованої повітряної атаки на Україну вночі 6 липня. Їхні крилаті ракети "Калібр" із акваторії Чорного моря, частина з яких поцілила по Львову, спершу летіли на Київ, передають Патріоти України.

Про це розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат вефірі телемарафону. Нагадаємо, що захисникам неба вдалося збити сім із десяти ворожих цілей, спрямованих на Львівщину.

У зведенні про відбиття атаки військові інформували, що вона відбулася близько 01:00 четверга. Було зафіксовано кілька груп ракет, які спершу прямували в північному напрямку, використовуючи рельєф місцевості та русло Дніпра, а потім різко змінили курс на захід.

Ігнат уточнив, що під північним напрямком мається на увазі Київ. А русла річок окупанти використовують завжди, щоб якомога далі просунутися і подолати українську систему ППО.

За його словами, цього разу, коли ракети прямували на північ, існувала ймовірність, що під ударом буде саме Київ, проте ворожі "Калібри" різко звернули на захід і атакували Львів. "Якась частина була знищена винищувачами, більшість ракет було знищено на заході", – додав він.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...