Кампанія стартувала 11 березня: Українців попередили про нову підлість росіян у соцмережах

Російська Федерація готує нову інформаційну атаку проти України. Мета росіян - підірвати довіру українців до влади і посіяти відчай, передають Патріоти України.

"За наявними даними, кампанія з поширення брехні стартувала 11 березня. Окупанти хочуть підірвати довіру українського суспільства до влади, маніпулюючи нібито програною битвою за Бахмут і тим, що союзники залишать нас з ворогом напризволяще", – йдеться у повідомленні Центру стратегічних комунікацій та інформбезпеки.

Головні посили російської інформаційної кампанії:

  • Україна програла битву за Бахмут;
  • На Заході не вірять в Україну;
  • Командування Силами оборони вже втекло ,а "хлопці відбиваються своїми силами";
  • США зменшують поставки зброї, тому що нібито спіймали українську владу на крадіжці.

При цьому наголошується, що інформаційна атака на українців відбувається нові сторінки, без опису та наповнення, а облікові записи для таких кампаній використовують IP-адреси інших держав. Крім того, такі пости в соцмережах часто мають некоректний переклад українською мовою.

Бої за Бахмут - що відомо

Бої за Бахмут вже кілька місяців не припиняються. Українське командування повідомило, що ситуація вкрай гостра, але повністю контрольована бійцями ЗСУ.

Росіяни несуть значні втрати, намагаючись штурмувати місто-фортецю. На даний момент відомо, що у Бахмуті йдуть стрілецькі бої на відстані 10-50 метрів. ЗСУ вибивають ворога з окопів.

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...