Канада покарала улюбленого сина Лукашенка Колю

Молодший син диктатора Білорусі, Микола

Канади 9 серпня запровадила нові санкції проти режиму Лукашенка у 4-ту річницю сфальсифікованих президентських виборів у Білорусі. Зокрема, під обмеження потрапив молодший син Олександра Лукашенка - Микола, передають Патріоти України.

До списку санкцій Канади потрапили білоруські судді, які свавільно виносили вироки захисникам демократії та пересічним громадянам за участь у протестах 2020 року, та "особи, які координують військове виробництво в Білорусі у тісній координації з Росією".

У детальному переліку підсанкційних осіб згаданий Микола Лукашенко – уточнюється, що він також відомий як "Коля Лукашенко", як ЗМІ часто називають сина диктатора Білорусі.

Крім того, Канада покарала компанії, що є частиною білоруського оборонного та військово-промислового комплексу і беруть участь у виробництві або ремонті військової техніки, яка "уможливлює повномасштабне вторгнення Росії в Україну".

"Канада також запроваджує санкції проти білоруського державного підприємства, яке придушило право своїх працівників на мирний протест після фальсифікованих виборів у серпні 2020 року, залякуючи та звільняючи працівників, які приєдналися до мирних протестів та страйків", – ідеться в повідомленні.

Ідеться про "Мінський електротехнічний завод", Конструкторське бюро "Дисплей", "Мінський науково-дослідний приладобудівний інститут", "Науково-дослідний інститут електронних обчислювальних машин", "Планар" і "Гомсільмаш".

Свої санкції до четвертої річниці сфальшованих виборів президента в Білорусі оголосили США та Велика Британія.

Напередодні чотири роки репресій режиму Лукашенка засудили і в Європейському Союзі, нагадавши про його співучасть у незаконній загарбницькій війни Росії проти України.

Подалі від війни: Очільниця Мінреінтеграції Ірина Верещук запропонувала населенню Курщини евакуацію до України

четвер, 15 серпень 2024, 0:30

Мінреінтеграції відкрило цілодобову гарячу лінію для мешканців Курської області, які потребують гуманітарної допомоги або ж хочуть евакуюватися в Україну. Про це оголосила віцепрем'єр-міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірин...

Генпрокурор ФРН видав ордер на арешт українця за підрив "Північного потоку" – німецькі ЗМІ

середа, 14 серпень 2024, 23:45

Генеральний прокурор Німеччини Єнс Роммель видав перший ордер на арешт головного підозрюваного у підривах на газопроводі "Північний потік" у Балтійському морі, що сталися два роки тому. Ним є українець Володимир С., який донедавна проживав у Польщі. Пр...