Канада посилюватиме тероборону України. Подробиці

Уряд Канади на тлі загрози російського вторгнення планує надати Україні стрілецьку зброю для підрозділів територіальної оборони, повідомляє канадський телеканал CBC з посиланням на джерела в уряді, зазначають Патріоти України.

Уряд має затвердити це рішення наступного тижня. Крім зброї, Канади має намір доправити в Україну бронежилети та захисні окуляри. Однак, як зазначає видання, поки лишається незрозумілим, чи відправить Канада додаткових інструкторів для навчання сил тероборони.

Країни Заходу, США і Канада останніми місяцями висловлюють підтримку Україні на тлі загрози можливого вторгнення Росії у зв’язку із накопиченням нею військ біля кордонів України. Росія заперечує підготовку наступу.

Перша партія військової допомоги США, до якої входить майже 90 тонн зброї та боєприпасів, у суботу прибула до аеропорту «Бориспіль».

Раніше країни Балтії отримали від Сполучених Штатів Америки дозвіл на відправку до Україну комплексів Javelin і Stinger.

Естонія має намір надати протитанкові ракети Javelin, а Латвія і Литва нададуть зенітні ракети Stinger і супутнє обладнання для зміцнення оборонного військового потенціалу України.

Президент Казахстану втер носа Путіну в ситуації з рекордним паводком

вівторок, 16 квітень 2024, 23:28

Глава Казахстану Касим-Жомарт Токаєв прибув з робочою поїздкою у Північно-Казахстанську область. Він здійснив обліт Кизилжарського району, околиць Петропавловська та Сергіївського водохранилища – територій, які потерпають від весняної повені. Натомість...

Генштаб закликав не втягувати ЗСУ в політичну боротьбу, Ганна Маляр різко відреагувала

вівторок, 16 квітень 2024, 22:42

16 квітня Генеральний штаб Збройних сил України заявив у Facebook про появу спекуляцій щодо системи комунікацій Генштабу, передають Патріоти України. "Останнім часом з'являється чимало спекуляцій щодо системи комунікацій Генерального штабу Збройних сил...