Канада відправила Україні транспортний літак з військовою допомогою

Три чверті канадійців виступають за те, щоб надати Україні летальне озброєння. Залишилося дотиснути Трюдо

Канада відправила в Україну літак з військовою допомогою

Збройні сили Канади направили в Україну транспортний літак з військовою допомогою. Партія містить нелетальне обладнання. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Міноборони Канади.

У Міноборони пояснили, що це пов'язано з недавньою заявою влади Канади про підтримку Києва на тлі ескалації на кордоні і розширенням канадської тренувальної місії.

"Минулої ночі (ніч проти 4 лютого - ред.) літак ВПС Канади C-177 Globemaster вилетів з авіабази Трентон з вантажем нелетального озброєння для України", - йдеться в повідомленні.

У літак були завантажені, зокрема, засоби індивідуального захисту, розвідувальне обладнання та обладнання для ведення спостереження.

Також в Україну вилетіла група канадських фахівців, які мають переконатися, що українські сили безпеки належним чином навчені для його обслуговування і використання.

Раніше повідомлялося, що Канада розширить місію з навчання українських військовослужбовців. В Україну направлять близько 60 канадських військових найближчим часом.

Крім того, Канада прийняла рішення розширити військову місію UNIFIER в Україні до 400 інструкторів, перекинувши найближчим часом ще 60 фахівців.


"Після того, як ми пройдемо Конгрес": Зеленський заявив, що Україна наближається до підписання "важливого договору" зі США

субота, 20 квітень 2024, 18:29

У травні або червні Україна може підписати договір про гарантії безпеки зі Сполученими Штатами. Про це президент України Володимир Зеленський заявив бразильським журналістам в інтерв’ю, відео якого пресслужба глави держави опублікувала 20 квітня, перед...

Путіну "це не повинно зійти з рук": Шольц заявив, що війна в Україні може затягнутися

субота, 20 квітень 2024, 17:28

Близькі країни до Росії мають сумніви, що війна в Україні має якийсь сенс для Кремля, однак війна може затягнутися. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, пише DW, передають Патріоти України. "У світі немає практично жодного глави уряду, який вір...