Канадський броньовик Roshel Senator уперше помічений на полі бою в Україні (фото)

У ході контрнаступальних дій ЗСУ на Харківському напрямку вперше було помічено патрульний броньовик Roshel Senator. Про це повідомляють аналітики Ukraine Weapons Tracker, передають Патріоти України.

Канадський броньовик Roshel Senator помітили у використанні бійців спецпідрозділу Головного управління розвідки Міноборони KRAKEN. Також на фото разом із броньовиком було помічено МТ-ЛБ зі встановленою зеніткою ЗУ-23-2.

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо анонсував передачу броньовиків Roshel ще у квітні. Ці машини призначені для правоохоронців і прикордонників. Вони здатні витримувати влучення снарядів калібром до 50 мм, а кузов здатний захищати від вибухів. Також екіпаж усередині захищений від хімічної та біологічної зброї.

Основні характеристики Senator:

  • маса — 7,7-8,7 тонни
  • максимальна швидкість — 110 км/год
  • потужність двигуна — 400 к.с.
  • озброєння — можливе встановлення кулеметів калібром 7,62 або 12,7 мм або 40-мм автоматичних гранатометів
  • місткість — до 12 бійців

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...

Там якраз стояв потяг із пасажирами: Окупанти вдарили ракетою по залізничному вокзалу в Балаклії

четвер, 25 квітень 2024, 19:14

У четвер 25 квітня російські окупанти обстріляли місто Балаклія в Ізюмському районі. Вибухи почали лунати о 16:47. За інформацією начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, ворог поцілив по території біля залізничного во...