"Канцлер не повинен сміятися над стражданнями людей": Шольц невдало пожартував про біженців та нарвався на жорстку критику

Канцлер Німеччини Олаф Шольц пожартував про політику щодо біженців, через що нарвався на хейт. На конгресі Євангельської церкви канцлер говорив про велику кількість мігрантів, які вже кілька місяців приїжджають до Німеччини, передають Патріоти України.

"Я вже пожартував в Європейській Раді: у Німеччині повинен бути великий пляж на Середземному морі. Насправді до Німеччини прибуває більше біженців, які прибувають до Європи через Середземне море, ніж до окремих країн, що межують із Середземномор'ям", - цитує німецького політика видання Bild.

Рятувальники з "Морського дозору", які категорично виступають проти посилення політики надання притулку, повідомили: "Тільки в 2023 році в Середземному морі загинуло понад 1150 осіб, і те, що канцлер Шольц сказав, є поганим жартом. Той, хто може посміятися над цим, не повинен керувати державою".

Впливова представник СДПН Ліллі Блаудсун заявила: "Канцлер соціал-демократів ніколи не повинен так говорити про людей". Критика виходить і від члена Бундестагу від ХДС Матіаса Хауера: "Іншим соромно через те, про що жартує Олаф Шольц. Федеральний канцлер, звичайно, не повинен сміятися над стражданнями людей".

Сам Шольц пояснив, що Європа "повинна зуміти встановити систему солідарності, солідарний підхід". Держави-члени ЄС більше не повинні відчувати провину і некомпетентність. Натомість необхідний справедливий механізм розподілу біженців.

Сподівалися "проскочити в дамки": На гарячій ділянці фронту росіяни раптово кинулу на прорив бронетехніку, в ЗСУ показали, що було далі (відео)

четвер, 9 травень 2024, 18:40

Командування окупантів вирішило, що настав вдалий момент тупцюванню малих піхотних груп у м'ясних штурмах поступитись лихій бронетанковій атаці. Українці погодились, що момент ворог обрав дійсно дуже вдало. Українські захисники знищили ворожу важку тех...

Щось в Москві здохло: Росія скасувала розшук Зеленського і і Порошенка - ЗМІ

четвер, 9 травень 2024, 18:30

Президента України Володимира Зеленського та колишнього президента Петра Порошенка прибрали з бази розшуку МВС РФ. Про це повідомила Медіазона у четвер, 9 травня. . "Картки розшуку глав України зникли невдовзі після того, як 4 травня їх випадково вияв...