Канцлер влип у скандал: На вечірці за участю канцлера Шольца дівчатам підмішували наркотик зґвалтування

Представники німецької соціал-демократичної партії (СДПН) вивчають свідчення восьми жінок, які заявили, що зазнали впливу наркотичних речовин, схожих на рогіпнол, на літньому з'їзді партії на початку цього тижня. Про це повідомляє видання DW, передають Патріоти України.

Як уточнюється, один випадок уже було підтверджено внаслідок перевірки. "Ми всі обурені й зробимо все, що в наших силах, щоб пролити світло на цю неймовірну подію", — прокоментувала лідерка соціал-демократів у Бундестазі Катя Маст.

Як повідомляється, на партійній вечірці був і канцлер Німеччини Олаф Шольц, який тепер може опинитися в самому центрі нового скандалу. Високопоставлений представник СДПН Матіас Мартін, зі свого боку, порадив надати владі інформацію всім дівчатам, хто постраждав від використання "нокаутувальних крапель", як у Німеччині називають "наркотики зґвалтування", до яких належить і рогіпнол (флунітразепам).

Що таке флунітразепам і чому його називають "наркотиком зґвалтування"?

Флунітразепам — це снодійний, седативний препарат. Після вживання у поєднанні з алкоголем та/або опіатами може призвести до провалів у пам'яті. Його називають "наркотиком зґвалтування", оскільки після використання жертва не пам'ятає деталі події, зокрема сексуального насильства щодо неї. Бум його використання з цією метою припав на 90-ті роки — білі та безсмачні таблетки було важко виявити у складі алкогольних напоїв. У 1999 році виробники цілеспрямовано змінили склад препарату, надавши йому гіркуватий присмак і властивості барвника.

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...

У Пентагоні розповіли про далекобійну зброю, яка "не спрацювала" в Україні

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:03

Одне з видів далекобійного озброєння, яке США передали Україні в рамках військової допомоги, виявилося неефективним. Про це повідомив заступник міністра оборони США із закупівель та забезпечення Білл ЛаПланте, повідомляють Патріоти України з посиланням...