Капітуляції РФ не буде: Аналітики розповіли, яким буде крах Кремля у війні в Україні

Експерти американського Інституту вивчення війни вважають, що поразка Росії у війні з Україною буде подібною до стану французької армії в період з квітня по червень 1917 року під час Першої світової, коли понад половина дивізій французької армії відмовилася йти в наступ через підірваний бойовий дух і погане самопочуття, передають Патріоти України.

Російські війська в такому стані будуть надзвичайно вразливими для українських контрнаступів. Українські військові зможуть вибирати битви, якщо російські війська не захочуть атакувати, йдеться у звіті Інституту вивчення війни від 13 травня.

Експерти прогнозують, що російський військовий крах, найімовірніше, спричинить ендемічний рівень дезертирства та "фрагментації" офіцерів, практику вбивства особовим складом власних офіцерів. До слова, і те, і інше вже відбувається.

"Такий крах унеможливив би подальший наступ на нинішньому етапі війни в Україні та міг би призвести до безладного відведення російських військ з лінії фронту, як це було видно після поразки росіян у битві за Київ", - йдеться у звіті.

Російські військові не будуть повністю знищені, їм не доведеться залишати Україну до того, як вони досягнуть стану колапсу.

"Однак розвалена російська армія втратить здатність функціонувати як згуртована бойова сила. Якщо це станеться, Путін цілком може бути змушений погодитися на набагато менше, ніж його нинішні заявлені цілі", - резюмували в Інституті.

За два кроки до... Росія, Китай, Іран та їх сателіти пов'язані не ідеологією, а відчаєм, - WP

п’ятниця, 19 квітень 2024, 5:00

Іран, Росія, Китай та КНДР очолюють блок диктаторських режимів, до якого входять і терористичні угрупування - їх пов'язує не ідеологія, а відчай. Про це йдеться в аналітичній статті на сайті The Washington Post, передають Патріоти України. Всі ці країн...

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...